duminică, 11 martie 2018

Molly's Game (2017)



"Molly's Game" e cel mai bun biopic care l-am vazut de o bucata buna de vreme. Cred ca un pic peste "American Made", iar inainte de asta nu mai tin minte ce ar mai fi comparabil. Nu stiu daca e doar povestea, dar sigur cum e scris filmul = the script, are un merit.

Productia e o ecranizare dupa o carte cu acelasi nume + un subtitlu lung: "The True Story of the 26-Year-Old Woman Behind the Most Exclusive, High-Stakes Underground Poker Game in the World", care de fapt rezuma concis ce-avem aici. Molly Bloom rateaza o cariera in ski dupa un nefericit accident care-i fura sansa de a mai intra in echipa olimpica, si ajunge cumva sa aiba un job de secretara pentru un tip din lumea buna din Los Angeles. Care tip organizeaza seri de poker cu alti tipi din lumea si mai buna, sau mai bine zis deleaga taskul asta catre Molly, care pentru inceput gaseste in asta inca o sursa de venit din bacsisuri. Ei, si asa avem un exemplu de antreprenoriat de succes = cu timpul trece pe cont propriu, face contextul chiar legal, sumele cresc si totul pare sa mearga bine. Pana ce merge prost, dar ca de obicei nu vreau sa dau din film mai mult decat da trailerul...

Ca orice biopic, ca sa prinda mai bine la public, povestea e poate usor romantata pe ici pe colo, dar in orice caz e una cu potential de film. Constructia scenariului e evidenta de partea personajului principal, deci ca sa fiu un pic rautacios poti cel mult sa-ti pui off-topic problema daca domnisoara respectiva a avut chiar asa multa integritate cum se lasa de inteles. Dar asta conteaza mai putin. In ce ma priveste, filmul ar putea fi si pura fictiune - eu am vazut o life drama cu accente de thriller si un happy-end care mi-a placut. Poate oi fi si un pic subiectiv vis-a-vis de personaj (pastrand mici rezerve :) totusi nu avem degeaba o caracterizare la un moment dat prin film ca tipologia perfecta de "woman to fall in love with"), dar mai mult de atat filmul are ceva motivational in el de la cap la coada, care-o fi poate discret (= more or less printre randuri) dar tocmai asta face sentimentul mai realist.

Rating: 4 out of 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu