duminică, 4 noiembrie 2018

Cleanskin (2012)



Time's shrinking, movie options the same... N-am apucat sa vad altceva decat "Cleanskin" saptamana asta - luat random dintr-o lista de "to watch" mai veche, si asta in vreo trei reprize. Ce-ti zice IMDb-ul bate spre un soi de James Bond. Not even close...

Ash e un tanar musulman, student la drept in Londra, care nemultumit de viata dezorganizata a prietenei, colega de facultate, rupe relatia si devine apropiat de o grupare radicala. De unde incet, incet ajunge sa fie implicat in planificarea de atentate. Ewan e un fost militar, intors de pe frontul din Afghanistan, care e racolat de serviciile secrete pentru a gasi urma unei valize cu explozibil. Avem o serie de flashbacks care ne dau mai mult background pentru cei doi, a caror drumuri evident se intalnesc pana la urma. Cate explozii avem si ce urmari n-o sa zic. O sa zic doar ca avem un scenariu as zice surprinzator de inteligent scris (pentru ce ma asteptam), care are mult mai multa life drama in el decat iti zice trailerul si iti ofera si o intorsatura de final. Nu ceva extrem de neasteptat, dar suficient cat sa consolideze un mesaj care-i cam peste tot printre randuri: life is not black and white, it's very very gray.

Ca de obicei, n-as prea vrea sa comentez latura politica/sociala in raport cu realitatea pe care o exprima filmul. Pot sa zic insa ca e parca prea des, prea brutal si prea violent. Mai nasol e ca pare si suficient de realist - again, this is not a Bond movie, chestie care mie personal nu-mi pica prea bine. Am mai zis-o, prefer ca un film sa ma scoata din real life, nu sa-mi aduca aminte cat de scary si naspa e. Cumva, nu cred ca ramane pana la final vreun personaj despre care sa putem sa zicem ca a fost unul pozitiv. Iti omoara fara mila toate sperantele intr-o lume care mai are si asa ceva :) In concluzie, e cam genul ala de film care as putea sa zic ca probabil a fost bun, dar nu mi-a placut ;) Cam atat... A, just one spoiler: Sean Bean surprisingly survives this one :)

Rating: 3 out of 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu