duminică, 1 iulie 2012

Iron Sky (2012)




"Iron Sky" sau in adaptare libera "Cum sa lansezi o invazie extraterestra cu un smartphone" e o satira/parodie SF, cu un buget un pic mai mare decat the usual indie. Suportat partial de crowd funding filmul e o coproductie germano-finlandeza-australiana. Tema: Intoarcerea nazistilor .. from outer space .. sau mai exact de pe partea intunecata a lunii :)

Povestea cred ca am rezumat-o deja mai sus, si cum scriu la limita de terminare a saptamanii nu ma mai lungesc. Filmul e .. ca sa fac o comparatie cu un element comun, ceva ce merge considerat cam la fel credibil ca "Inglorious Basterds" (pastrand proportiile). Gauri sunt cu droaia in scenariu, ca si multe alte probleme. Dar ... din nou, spre deosebire de exemplu de "Prometheus" de last week, in cazul de fata avem ceva ce nu se ia prea in serios. In plus, avem cateva puncte de remarcat incepand cu partea de coloana sonora care merge de la cateva blues-uri pana la un aranjament pentru Ride of the Valkyries de Wagner, plasate excelent plecand cu un "Take me to heaven ..." pe fond de outer space care-l auzi din prima scena. Efectele speciale au cateva glitchuri, dar pe ansamblu is remarcabile pentru bugetul filmului (la un loc cu production designul si restul tacamului). Actorii, desi in afara de Udo Kier nu mai stiam pe nimeni, pot zice ca m-au surprins in mod foarte placut. Si nu in ultimul rand .. scenele parodiate .. care poate or fi fost mai multe, dar in evidenta iese celebrul pasaj cu Hitler din "Untergang" (clipul used la greu pentru alternate subtitles pe YouTube).

In definitiv trebuie sa recunosc ca filmul pare mai mult de serie B, dar e unul de top pe categoria lui :) Nu e cine stie ce, dar isi merita timpul, it's fun, witty, si ... subiectiv vorbind am trecut-o pe Julia Dietze pe lista de urmarit pe mai departe ;)

Rating: 3 out of 5

















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu