luni, 30 aprilie 2018

Small Town Crime (2017)



Short and effective. Cam asa s-ar caracteriza rapid "Small Town Crime". Trailerul lasa impresia a ceva intre "Three Billboards ...", ca tot e un exemplu recent, si "Fargo" sau altceva din repertoriul Coen brothers. Ca idee e prin zona asta intr-adevar, dar nu-i insa nici una nici alta ca nivel. Overall totusi... not bad.

Mike Kendall e un fost politist alcoolic care se chinuie sa nu-si gaseasca alt job, si traieste din ajutorul social sperand ca va fi primit inapoi in politie. Dupa o noapte de betie rezultata intr-un somn in camp, in drum spre casa observa pe marginea soselei o fata batuta in stare grava. Din pacate, respectiva nu mai supravietuieste primei nopti de spitalizare si nici nu lasa vreo informatie despre cine a adus-o in stadiul respectiv. Cum Mike nu prea are cu ce sa-si piarda vremea decide sa "preia cazul" ca detectiv particular neautorizat, in ciuda insistentelor fostilor colegi din politie sa stea cuminte. Minusul filmului e ca partea de "mistery" din toata investigatia se risipeste relativ repede, si ramanem cu o poveste destul de banala... deci enough details.

Ce ridica filmul sunt in primul rand actorii. John Hawkes face un rol principal aici probabil comparabil cu cel din "Winter's Bone", desi registrul e cu totul altul. Clifton Collins Jr., actor latino, apare in rolul unui peste care se chinuie sa para un soi de black gangsta, de la masina pana la argou. Robert Forster e un bunic suparat cu o carabina "high quality". Si nu stiu cine-l joaca pe main villain, dar avem un tip supraponderal cu dioptrii de jumatate de centimetru grosime in rol de ultimate assassin. Culmea e ca in ciuda factorului evident comic care il aduce distributia, filmul se desfasoara in mare parte intr-un registru foarte serios. Probabil era prea dur, daca nu aveam caracterele de mai sus... Pacat totusi de story care putea fi un pic mai rasarita si trage in jos. E poate insa exemplul perfect de unde vine diferenta intre scenariu si story = dialogurile sunt excelent construite. Iar in rest, pe ce story avem, nu cred ca se putea mult mai bine ca film.

Rating: 3.5 out of 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu