sâmbătă, 11 august 2018

Bad Genius (2017)



Scria pe undeva ca "Bad Genius" e based on real facts. Nu stiu in ce masura, dar presupun ca nu prea mult. Altfel am mai putea adauga si SciFi la gen. Filmul ar fi undeva in zona teen drama, dar avand in vedere la ce nivel reuseste sa duca un subiect relativ banal = copiatul la examene, e macar demn de o comparatie cu Mission Impossible (ca tot l-am avut recent in vizor).

Avem doi elevi straluciti (o eleva si un elev mai precis), dar cu o situatie sociala precara, admisi cu bursa de studii intr-un liceu aparent de fite din Thailanda. Long story short: colegii de bani gata vad o ocazie buna sa-si creasca notele contra cost. Iar de aici incepe o serie de strategii de copiat care de care mai sofisticate, culminand cu un examen international necesar pentru aplicarea la universitati din U.S., unde se ajunge pana "time zone difference exploits". Na, n-o sa stric acuma farmecul filmului cu prea multe detalii. E suficient de zis ca aici intervine nuanta de "SciFi" (cu ghilimele).

Avem o parte de drama consistenta, care poate e mai putin vizibila in trailer. De la motivatia pentru the "evil master plan", pana la relatia dintre cei doi protagonisti principali si o transformare radicala de la cheater la non-cheater si viceversa a unuia si a altuia. N-o sa dau spoilers care si cum, dar la un moment dat avem o scena foarte fain compusa, undeva pe un pod de autostrada... pay attention to the traffic signs - daca n-o fi fost intentionata cumva asocierea atunci a iesit de minune. Din pdv al actiunii, chiar daca primele 15 minute par sa anunte ceva lent si cu potential serios de plictiseala, filmul devine dupa destul de alert. Mai sunt momente care mai treneaza sau care nu prea au sens (de unde sa stii tu in Thailanda ce capace au rezervoarele de toaleta dintr-un centru de teste din Sydney, sau ce naiba cauta acolo un tip cu alura de mafie rusa - accent included - in personalul de supraveghere). Cu toate astea, overall is catchy enough si as zice chiar ca pe subiectul dat probabil mult mai bine nu cred ca se putea.

Rating: 3.5 out of 5 (I know... devine cam monoton, dar daca n-am timp sa prind nik mai bun.. sau mai prost... what can I do?)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu