luni, 20 august 2018

Side Effects (2013)



Is it the pill, or it's not the pill? Cam asta-i intrebarea esentiala in "Side Effects". Si care sta acolo pana spre final. A trecut ceva timp de cand n-am mai vazut un film care sa-ti dea impresia aia de "I know who did it!" pe care s-o intoarca dupa. Si parca nu-i doar o data.

Intriga merge cam in felul urmator. Emily e o femeie depresiva, al carei sot inchis pentru ceva probabil in zona evaziunii fiscale (nu ni se zice, dar pe-acolo bate) e eliberat dupa patru ani. Din pacate de la nivelul de fost prosper om de afaceri, respectivul ajunge pe moment sa fie intretinut de a lui nevasta care intre timp de voie, de nevoie si-a gasit un job. Din pacate nici eliberarea omului si nici eforturile lui de a-si reface viata nu par s-o linisteasca pe femeie care ajunge sa ceara ajutorul unui psihiatru. Care o plimba prin cateva retete, pana ajungem la una cu side effects. Bad, terrible, side effects... Cum pana la partea asta ai de indurat ceea ce as putea zice ca e zona boring a filmului, cu un extra touch din unele momente tipice marca Soderbergh (the director) care par lungite mult peste cat e nevoie desi nu poti zice clar ce-i in plus, o sa dau un light spoiler: somebody dies (ceea ce te face sa te gandesti ca e prea multa lume pe poster...). Mai departe... is it the pill? :)

Cu riscul unui alt spoiler, printre randuri, avand in vedere finalul, pot sa spun ca filmul e destul de disturbing. Adica, parca as fi preferat prima concluzie la impresia de "I know who did it!". Desi actiunea e destul de diferita cumva mi-a amintit de "Gone Girl". Chit ca acolo stii destul de clar cine-i vinovatul. Aici, dupa cum am zis, ti se induce o impresie, dupa care alta, si tot asa, si desfasurarea e destul de abila si subtila cat sa nu te lase sa te prinzi pana spre final daca tii de partea cui trebuie.

Rating: 4 out of 5 (ca sa fiu obiectiv, subiectiv ramaneam la 3.5-ul standard :) )

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu