luni, 11 februarie 2019

The Endless (2017)



N-am subiect. O sa termin cu "The Endless" intr-un timp invers proportional cu semnificatia titlului. De fapt... daca stau bine si ma gandesc asta e interpretabil si ar putea fi tot un "endless" in cealalta directie... depinde cat de incalcit te chinui sa rationezi - sa simplificam: o sa termin repede.

Ce-avem aici e o incercare de SF cu implicatii sociale, psihologice, meaning of life, etc, samd. Pe scurt: doi frati care au fugit din Camp Arcadia = "a UFO death cult" ca sa citez de prin tagline, decid sa faca o vizita dupa ani buni in comunitatea respectiva. Pe care o gasesc intr-o stare mult mai deschisa si friendly decat zice tagline-ul, si unde pare sa functioneze tineretea fara batranete si viata fara de moarte a lui Ispirescu... sau rosiile bio in salata - adica nimeni nu prea pare sa se fi schimbat. Pana ce se decid ei daca sa ramana sau sa plece, ne prindem ca avem de-a face cu un fel de twilight zone in care avem niste bucle temporale repetitive, vecine geografic, fiecare cu locatarii proprii care par sa fie prinsi in propriul loop. Mai putin cei doi...

Daca alta data ziceam ca mai multe afli in film, acu' nu prea e cazul. Din pacate, desi cateva idei merg, pe ansamblu e prea pretentios = criptic, ca sa se lege ceva decent. Mai adaugam la asta si un buget minuscul, care n-ar fi o problema daca nu s-ar simti intr-un mod mult prea evident ca e asa. Singura parte care trece poate un pic peste un nivel de average e o tendinta usoara de horror - iti tot da senzatia ca se transforma in asa ceva, dar nu mai ajunge acolo - care mentine o tensiune potrivita in tot contextul. Mai putin potrivit e ca in mod normal la ceva de genul asta mai merge si un factor de "tension relief" care e cam absent... Wow, deja ma indrept spre invers proportia interpretabila intr-un alt "endless". Too much. Let's stop.

Rating: 2.5 out of 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu