vineri, 8 martie 2019

Dark Shadows (2012)



Alta intrare de blog ca sa zic c-am bifat totusi ceva saptamana asta... Din pacate decizia de a ocoli "Dark Shadows" acu' aproape 7 ani ( OMG... 7 ani :| ) a fost una buna. N-am avut ce face si in lipsa de altceva am zis sa-i dau o sansa.

Trebuie sa admit ca filmul incepe bine, cu un intro Tim Burton-esc ca in zilele bune (mai in urma de acu' 7 ani), in care undeva pe la 1770 viata lui Barnabas Collins, industrias in ramura piscicola de pe coasta statului Maine, e data peste cap de Angelique, o menajera cu veleitati de vrajitoare. Pe scurt, parintii respectivului sunt striviti intr-un accident, iubita se arunca de pe o stanca in ocean, iar Barnabas e transformat in vampir si inchis de viu intr-un sicriu. O regasim pe Angelique la fel de tanara la vreo doua secole dupa ca mic mogul in aceeasi industrie, unde descendentii familiei Collins se chinuie sa mai pastreze o urma de afacere din care sa-si intretina viata de azi pe maine. Barnabas to the rescue = vampirul e eliberat, si lucrurile iau o turnura pozitiva... pana ce intervine Angelique & the war begins again.

Pana pe la jumatate singura parte care lasa mult de dorit e montajul de sunet. In ciuda unei coloane sonore foarte ok ca trackuri individuale, partea de mixing e atat de proasta incat efectiv deranjeaza. In rest actiunea are o premisa decenta, si te lasa sa speri... Din pacate totul se transforma intr-o salata fara prea multa logica a la Alice in Wonderland, unde nu mai stii ce sens mai are ce vezi. De la aparitia efemera (no pun intended) a unei fantome care salveaza the Collins family, pana la prezenta total cazuta ca din plop a unui varcolac care probabil n-are mai mult de 3 minute pe ecran (si zero impact in desfasurare), totul pare un soi de "hai sa mai mai includem repede si asta". Pacat de potential...

Rating: 2.5 out of 5 (noroc de intro, ca altfel...)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu