duminică, 25 iulie 2010

Kick-Ass (2010)




Filmul asta e atat de "wrong" la asa multe niveluri, incat ma gandeam sa scriu despre altceva ( de fapt exagerez, motivul principal pentru alegere e ora tarzie si ca vreau sa termin repede intrarea, iar pentru titlul de fata cred ca se poate :) ... however ... continuand ... ) E violent, vulgar, cretin, pueril, comercial, cliseic, sf-istic (desi n-are treaba cu genul) si multe altele - ( rated 18+ ca sa dau o idee a nivelului pe unde se duc toate astea ). Dar tragand linia e un film si atat - un film despre care poti zice orice numai sa nu-i faci o evaluare luand subiectul sau scenariul foarte in serios.

O sa fiu scurt (oare a cata oara zic asta ...). Filmul probabil s-ar incadra aparent in genul super-hero ceva mai de nisa - ca "Hancock" spre exemplu = mare parte din el ar intra la comedie intr-o posibila clasificare. Pe scurt e vorba de un adolescent pe care il pocneste ideea de a deveni peste noapte super erou (fara super puteri) in slujba celor napastuiti - luandu-si titulatura care da si titlul filmului. Dupa o prima incercare complet lamentabila de impartire a dreptatii, a doua intamplator ajunge sa aiba ceva mai mult succes. Si de aici pana la urma ajunge sa cunoasca unul din principalii capi interlopi ai orasului (presupunand ca mai erau si altii) precum si alti super eroi - un fost politist pensionat fortat + fiica de 11 ani - tot fara super puteri dar ceva mai antrenati ( a se citi - gata de a da cu succes test de angajare in orice ramura de trupe speciale ). Mai exact, eroul nostru in costum verde de scafandru e implicat in conflictul dintre cele doua tabere amintite - interlopul vs. super-heroes ... conflict din ala lung, cu background intunecat si dramatic in spate :) ( e un super-hero movie nu ? :) ).

Nu .. filmul nu e un super-hero movie zic eu, cel putin nu pana aproape de final. Ma refer la faptul ca nu e unul in stil clasic, pe reteta care am zis-o de mai multe ori (intrarile la "Iron Man2", "Hulk", etc). E mai mult o parodie la asa ceva, macar in prima faza. Pentru cine le-a vazut - ca sa dau o impresie mai clara despre ce am avea in fata - ar fi o combinatie intre: "Superbad" - pentru partea de vulgaritate + comic + atmosfera de teen movie, "Shoot'em Up" (sau "Hard Boiled") - pentru gradul de violenta + gloante trase, "Kill Bill" la gradul de dementa de care are parte, "Hancock" cum ziceam mai sus pentru ironia la adresa genului, si cred ca ar mai intra cateva dar nu imi mai vine nimic in minte acum. A ... daca la video nu cred ca ar fi foarte multe de spus, la audio productia e genial montata/aleasa coloana sonora - deci apropo de asta am putea adauga si "Watchmen" la lista de mai sus - unde avem cam acelasi stil de a folosi bucati audio cunoscute in diverse scene. Uneori atat de bine alese in "Kick-Ass" incat efectiv te pufneste rasul - avand in vedere subgenul de aici (tinde spre comedie, nu spre drama ca "Watchmen"). Nu mai zic mai multe, pentru ca n-are sens. Concluzia mea e ca ar putea fi numit "a guilty pleasure" pentru cine ar tolera o poveste fara prea multa adancime si cu toate "problemele" amintite - exclusiv in scop de relaxare a creierului pentru vreo doua ceasuri, iar pentru cine nu ... I don't know ... :) ... eu ( cel putin weekendul asta :)) ) am intrat in prima categorie.

Rating: 4 out of 5




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu