duminică, 14 octombrie 2012

Man on a Ledge (2012)




Dupa intrarea "heavy" la propriu si la figurat revin in zona obisnuita de "usual light Hollywoodish" movies cu "Man on a Ledge" cu o postare (sper) mult mai scurta si mai la obiect, mai ales ca iar is in obisnuita criza de timp.

Filmul e ceva intre action si un light thriller ca gen. Ce mi-a atras atentia a fost contextul care pare destul de original (cel putin eu nu tin minte sa fi vazut ceva asemanator). Mai exact, un tip, fost politist, evadeaza din inchisoare profitand de o "permisie" pentru inmormantarea propriului tata, si in loc sa fuga in Mexic prefera sa iasa pe o balustrada a unui hotel undeva la etajul 20+ amenintand ca se arunca. Evident motivatia din spatele actiunii sinucigase pare a fi ca tipul e nevinovat. Si cum devine la fel de evident un pic mai incolo (din pacate trailerul deja sugereaza destul de mult, asa ca don't blame me for spoilers) actiunea nu-i chiar atat de sinucigasa. Sa zicem ca tot filmul, pe scurt, e un soi de joc de-a soarecele cu pisica, cu scop final ... Well, parca scopul final nu e dat totusi chiar 100% clar in trailer ( nu ca ai avea mai mult de doua posibilitati :) ) asa ca il las pentru film ;).

Asa cum ziceam la inceput productia e destul de light, dar nu plictiseste si din fericire reuseste sa nu dea totusi in stupid (desi sunt o serie de faze care dupa mine sunt mai putin explicabile decat multe plotholes din "Looper"). Finalul insa cam strica un echilibru destul de fragil, incheind intr-un stil care te cam face sa-ti dai ochii peste cap = clasica actiune sincronizata perfect (cu probabilitate reala de 0.000...) ca totul sa iasa bine. Overall a fost totusi fun to watch, deci daca nu vrei ceva foarte "deep" ca sa-ti dea de gandit mult dupa, e perfect inainte de somn. Totusi... am ramas cu o intrebare ( sau ingrijorare as putea zice :| ): ce mananca doamnele trecute de prima tinerete din Manhattan de au ochi sa vada instant indivizi iesiti pe fereastra undeva la 70 metri inaltime de nivelul solului (care mie mi-a luat ceva sa-l localizez intr-un cadru luat pare-se de undeva mai de aproape totusi) ...

Rating: 3 out of 5




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu