sâmbătă, 16 februarie 2013

Oscar 2013 - Leading Actress


Ok, intrarea de ieri a fost pentru ca am vrut sa punctez "The Master". Asta e pentru ca am o doza suficienta de nervi stransi azi pe care tre' sa-i consum cumva. Si in plus, e destul de subiectiva :) So, indulge me ..

Jessica Chastain pentru "Zero Dark Thirty" incepe lista care e un pic invers ca ieri = de data asta avem outsiderii la coada alfabetica. Cu alte cuvinte rolul agentei CIA care se pare ca exista undeva si in realitate (cel putin asa zic ei) si care a coordonat cautarea lui Bin Laden, pare a fi unul din potentialii castigatori la Oscarul de anul asta. Dar considerand totusi ca filmul a fost suficient de criticat pana la a se ajunge la actiuni legale se pare ...





Jennifer Lawrence in rolul tipei un pic mai .. altfel din "Silver Linings Playbook" pare a avea cele mai multe sanse la Oscarul de anul asta. Ca sa dau totusi un dram de obiectivitate, cred ca rolul respectiv e cea mai buna parte din tot filmul asta. Cel putin comparativ cu restul de nominalizari care le are. Iar subiectiv vorbind, ( call it a guilty pleasure ;) ) am tot suportul meu pe categoria asta adunat aici.





Emanuelle Riva in rolul din "Amour" e prima extrema aici. Cea mai in varsta dintre nominalizarile pentru actrita vreodata. Ca sa fiu fair cred ca nominalizarea e sustinuta de rol, care e unul al unei batrane pe moarte in diverse stadii de boala, si ofera mult spatiu actorului sa se manifeste in diverse ipostaze. Din punctul asta de vedere, mi s-a parut mai de apreciat jocul sotului (Jean-Louis Trintignant), care dupa mine e mai greu de dus la cap.





Quvenzhané Wallis in "Beasts of the Southern Wild" e cealalta extrema, in acelasi an, fiind cea mai tanara actrita nominalizata vreodata pentru rol principal. Ca start de cariera e ok, nu am ce sa comentez. Dar totdeauna mi s-a parut un pic unfair de amestecat roluri de copii cu cele de adulti, pentru ca e clar de la o posta ca sanse mari nu-s aici. Ar trebui o categorie separata.





Naomi Watts in "Lo Imposible" e cam echivalentul lui De Niro din intrarea trecuta. Adica umple categoria. Diferenta e ca aici e o vorba de o drama, iar rolul e al unei mame muribunde, care cumva pana la urma supravietuieste, dupa tsunamiul din Thailanda din 2004. Cu alte cuvinte, cred ca e rolul cu cele mai putine replici. Si cu cele mai mici sanse.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu