duminică, 21 aprilie 2013

The Place Beyond the Pines (2012)



Am auzit prima data de "The Place Beyond the Pines" acum destul de mult timp. Undeva la scurta vreme dupa "Drive" cand cineva zicea pe un forum ca Ryan Gosling urmeaza sa isi reia rolul, dar pe motocicleta. Timpul a trecut, filmul a primit un release anemic initial fiind un indie, dar pare-se ca a reusit sa capete treptat suficient interes pentru distributie cat sa ajunga pana la urma (in vreo jumatate de an) si pe unde-s eu localizat.

Nu aveam asteptari prea mari, auzind ba ca e prea lung si plicticos, ba ca n-are cap si coada, ba ca e prea melodramatic, si altele. A se citi = undeva in subconstient ma asteptam sa fiu surprins in mod placut. Well .. not really, dar nici nu pot sa zic ca m-a "invitat" afara din sala de cinema. As prefera sa ma rezum la atat in loc sa intru in prea multe detalii vis-a-vis de subiect, pentru ca poate mi-ar fi placut mai mult daca nu citeam un short review inainte care sa dea pe tava cam toata desfasurarea. Trebuie sa zic totusi, ca sa nu las o ceata totala, ca actiunea pleaca de la o tentativa a unui tip, titularul de motocicleta de mai sus, de a-si reface viata traita pe drumuri in spectacole date cu un balci ambulant, dupa ce afla ca are un fiu intr-unul din orasele de pe traseul uzual. Trailerul e destul de sugestiv asupra a cum e pusa decizia in aplicare. Despre ce rol are in povestea asta celalalt titular de afis (Bradley Cooper), membru al fortelor de ordine din localitatea cu pricina ma abtin de la spoilers.

Probabil principalul atu e distributia. Si o sa sar peste numele de pe afis, si ma duc la unul secundar - Ben Mendelsohn, care dupa "Animal Kingdom" si "Killing Them Softly" face iar un rol exceptional de complex de tip certat cu legea, aparent de treaba, dar despre pana la urma care nu stii exact pe unde e situat intre malefic ( as in the deepest dark corners ) si doar oportunist. In rest, filmul nu e rau. Dar dupa mine nu iese din nivelul unei life-drama obisnuite. Ai putea zice dupa ce-l vezi ca ok, povestea are si parti originale care nu le vezi chiar in orice film. Discutabil .. Nu imi vine nimic acum in minte, dar nu am fost surprins de mai nimic (si nu-i doar faptul ca am stiut dinainte synopsisul detaliat). Mai mult, ideea ca n-are cap si coada e oarecum valabila, in special in ce priveste coada. Nu stiu .. iar vreau sa ma feresc in a zice prea mult, dar parca se pliaza si mai tare pe o real-life story care n-are nimic de evidentiat pe final in afara ca life just goes on. A nu fi inteles aiurea, ca as fi vrut vreun sfarsit spectaculos (desi sincer poate era criticat drept comercial dar tragea filmul in sus ...), dar pe bune .. Am vazut/auzit (si din pacate cam si trait ..) real life stories care-s mai .. "filmice" decat ce-avem aici. Cel putin pe ultima parte, care pare a fi un episod de regular drama series, numai ca pe urmatorul nu-l mai avem ca sa ne dea si o concluzie.

Rating: 3 out of 5





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu