marți, 12 august 2014

Batman: The Dark Knight Returns (2012-2013)



Desi am alt subiect fresh, aveam deja in pipeline intrarea de fata. Si parca nu vreau s-o sar :) asa ca sa vedem pe scurt ce-i cu "Batman: The Dark Knight Returns". Vorbim de o mini-serie animata, in doua parti lansate distinct la interval de cam un an. What's the story ? ...

Povestea pleaca de undeva dupa pensionarea lui Batman, sau mai exact a lui Bruce Wayne ( u didn't know that, right ? ), care in loc sa-si cheltuie linistit averea in croaziere de lux, se decide sa revina pe aleile intunecate ale Gotham City. Acolo unde o banda (the Mutants) face legea mai nou, sub conducerea unui lider care aduce un pic cu Bane. Fara mai multe detalii, cam pe aici se invarte prima parte. In a doua reintra in scena The Joker ca principal personaj negativ. Dar probabil atractia e conflictul intre Batman si Superman, relativ la care o sa ma abtin iar de la spoilers ;)

Fiind vorba de o animatie ce continua o serie (care mai e si straight-to-video), filmul nu exceleaza in ce priveste calitatile de productie. Cu o exceptie. Coloana sonora de Cristopher Drake bate de departe score-ul lui Hans Zimmer, si cu risc de blasfemie e si (un pic) peste Danny Elfman. Stiu ca suna greu de crezut, dar n-am mai simtit o potrivire mai buna pana acum. Gotham City are ca intotdeauna ceva dintr-un aer de anii '80, iar partile de synth (care parca-mi amintesc un pic de Brad Fiedel pe score-ul din "Terminator") se pliaza la perfectie. A se vedea doar constructia pe end-titles pana la cum e introdusa tema principala (pe la 1:40), si nu-i singurul exemplu.

Filmul are suficiente din cliseele din zona super-hero stories pe care n-am chef sa le mai reiau, si nu tine sa complice povestea prea mult. Cu toate astea, abordarea de cantec de lebada pentru un Batman vlaguit care e incoltit din toate partile, de la dusmani vechi, politie, pana la Superman, e parca mai originala decat in filme. Cel putin pana la urmatorul, care am inteles ca se apropie ca subiect ;) .

Rating: 3 out of 5 (cu un + mare pentru soundtrack)









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu