luni, 27 iulie 2015

Woman in Black (2012)



Am decis sa mai rascolesc un pic printre titlurile care le-am ratat in ultimii ani. Si cum "It Follows" mi-a redeschis un pic pofta de horrors am zis sa vad "Woman in Black". Chit ca asa ceva merge cand esti in vacanta = less daily stress, which is not the case. Alegere buna ... in prima faza ...

Filmul e produs de celebra casa britanica "Hammer", responsabila de multe horroruri, unele de o calitate discutabila, intre anii '60-'80 (printre care seria "Dracula" cu Cristopher Lee, sau "Frankenstein" cu Peter Cushing). Aparent, brandul a fost trezit din morti (no pun intended) de cativa ani dupa un hiatus lung, iar "Woman in Black" e printre titlurile, sa-i zicem "majore" din perioada recenta. Ecranizare dupa un roman care merge pe varianta clasica de ghost story + haunted house. Chiar foarte clasica as putea zice. Povestea intunecata cu final tragic si efect de spirit nelinistit care trebuie multumit cumva ca sa se potoleasca e acolo. Mai multe detalii in film.

De ce ziceam ca alegerea a fost buna - in prima faza. Pai .. contextul standard nu e o problema (cel putin for me). Mai ales ca filmul e lucrat excelent in ce tine de intriga story-ului si chiar si prima parte din desfasurare. In particular partea de location setting e superba, desi se pare ca ar fi folosit aceeasi insula pentru un drum spre casa bantuita ca o varianta TV mai veche, deci au avut de unde lua idei. Problemele cu filmul incep sa apara de cand the main character decide sa faca un serviciu social comunitatii (din care nu face parte) si sa linisteasca fantoma. Ei, de la punctul asta ... actiunea incepe sa fie cam trasa de coada. Nu excesiv, dar suficient cat sa contrasteze cu prima parte. Si sa lase in final o impresie undeva nici spre directia horror light de vazut for fun in genul "The Haunting" sau "13 Ghosts" sau multe altele, nici spre potential de real scare cum am prins pe vremuri in "The Ring" sau recent in "It Follows". In orice caz .. mult mai ok decat, eu stiu ... "Sinister" sa zicem care nici nu merita sa ma obosesc cu detalii.

Rating: 3 out of 5



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu