luni, 3 iulie 2017

Baby Driver (2017)



Remember "Matrix" si trendul creat in privinta ochelarilor de soare? Well, nu garantez ca "Baby Driver" are sanse sa reuseasca acelasi lucru, dar in 20 de ani cred ca n-am vazut alt candidat mai serios :)

Baby e un baiat la vreo 20 ani care are o datorie la un mafiot local, pe care si-o plateste ca sofer la jafurile puse la cale de respectivul. Si-i aproape gata de scadenta. Doar ca asta-i evident un job de care nu scapi chiar asa usor cum ti-ai dori... Sa lasam filmul sa zica mai mult.

Daca ai vazut seria cu Simon Pegg - "Shaun of the Dead", "Hot Fuzz" si "World's End", atunci cam stii la ce sa te astepti, pentru ca toate cele trei l-au avut si pe Edgar Wright ca scenarist, si mai important ca regizor. Mai mult, daca ai vazut "Scott Pilgrim vs. The World" ar trebui sa-ti fie 100% clar. Nu avem nici o abatere de stil aici. E inconfundabil. Ca un small warning totusi, comedia exista, dar nu e chiar la nivelul de gen principal aici. Sau mai exact, ai ceva momente de confuzie in care poate nu stii ce vezi, pentru ca partea comica alterneaza cu drama la nivelul cel mai serios. As putea zice ca asta poate e un minus, subiectiv vorbind - pentru ca la fel ca in "Scott Pilgrim" si "World's End", parca finalul a fost un pic prea haotic schimband registrul mult prea des pentru creierul meu obosit.

In alta ordine de idei, am vazut candva demult o analiza a stilului comic in filme si mi-a ramas in minte o secventa legata de o comedie americana de consum = bazata strict pe replici, si modalitati de context enhancement, unde exemplele erau aproape complet date din filmografia lui Edgar Wright, mai redusa la vremea respectiva. Pe scurt, foarte rar am ocazia sa vad film atat de bine lucrat ca regie. Poate Guy Ritchie sau Tarantino mai sunt la nivelul care l-am vazut aici - pastrandu-ne in genul asta. Daca ar fi sa luam doar coloana sonora si cum e imbinata cu actiunea e deja suficient, dar mai e si miscarea intr-o scena si altele. Prea mult de scris :)...

Rating: 4 out of 5 ( ca sa fiu picky = parca un pic exces de violenta gratuita si haos pentru mine ;) )

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu