luni, 16 iulie 2018

Ant-Man and the Wasp (2018)



Am cam dat skip la Marvel movies in ultima vreme. Prea multe si prea putin subiect nou + nici n-am prea avut timp/chef sa mai ajung prin cinema. De asta trebuie sa recunosc "Ant-Man and the Wasp" a fost o alegere cel putin partial subiectiva = I like both Evangeline Lilly & Hannah John-Kamen ... ceea ce-a contat suficient se pare sa ma las convins.

Nu mai tin minte prea multe din primul "Ant-Man" decat ca a fost cam subtire. Cel de fata il continua, cu multe referinte si la bucata intermediara din ultimul Avengers pe care n-am vazut-o. Dar in care se pare ca toata lumea implicata in utilizarea/dezvoltarea costumului de furnica a ajuns pe lista "wanted" a politiei. Trecand peste asta, pe scurt ideea aici ar fi de a gasi undeva in the sub-quantic universe pe sotia pierduta a lui Hank Pym (Michael Douglas = creierul din spatele costumului), care pare-se cumva a supravietuit 30 de ani pe-acolo, dupa care a reusit sa trimita mesaje prin lumea noastra. Si asa ajungem sa avem nevoie de "a missing piece" care sa ajute la completarea mecanismului de ajungere in cealalta dimensiune. Care "missing piece" (+ extra) o mai vrea si-un dealer de pe piata neagra. Cam acelasi lucru vrea si "the villain" - Ghost - o fata prinsa intr-o explozie long ago ramasa de atunci intr-o continua defazare care pe langa calitatea de "invisible woman" mai poate trece si prin obiecte... doar ca nu-i prea prieste la sanatate toata conditia respectiva.

Lasand subiectivismul fata de distributia feminina un moment la o parte, ce-am vazut aici a fost chiar o experienta placuta comparat cu alte Marvel movies. N-avem cine stie ce capodopera dar e clar peste primul "Ant-Man". Tonul filmului e probabil undeva intre "Thor Ragnarok" si "Guardians of the Galaxy" = light si fara pretentii foarte mari de a se lua in serios. Cred ca de fapt e exemplul perfect pentru teoria in care ingredientul necesar pentru un super-hero movie e sa nu prea aiba un super-hero :) ... ( pana la urma ce-avem aici e mai mult un super-costum, lots of tech, si a bunch of people trying to make stuff work :) ).

Rating: 3.5 out of 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu