sâmbătă, 5 noiembrie 2011

Unknown (2011)




Acum ceva timp vedeam un trailer pentru un film numit "The Double". Filmul nu l-am vazut (nici nu stiu exact daca a fost inca lansat de fapt la scara larga) dar ma tem ca nici nu mai are prea mult sens .. De fapt ma intreb daca n-a fost amanat ca sa fie turnat alt final. Pentru ca in cele doua minute care le are trailerul ai cam tot: intriga, actiunea si ce pare a fi the main twist. Da, stiu ... titlul la postarea curenta e "Unknown", nu "The Double". Dar pe langa genul ce pare comun = sort of a la Bourne spy thriller, mai e ceva similar, ghici ciuperca ce ... efectul trailerului evident.

Sa fiu fair ... "Unknown" e totusi un pic mai cenzurat in trailer, dar daca ai ceva filme vazute la activ e imposibil sa nu te prinzi de idee. Care mai e si confirmata din primele secunde ale filmului daca esti suficient de atent. Avem un cuplu format din Martin & Liz Harris, el fiind aparent un doctor in biologie invitat la o conferinta de top level in Berlin. Dupa ce ajung la hotel el realizeaza ca o servieta a fost uitata la aeroport & goes back. Cu un taxi. Care taxi (condus de o imigranta ilegala) ajunge intr-un rau (I guess it's called Spree). Salvat cu chiu cu vai de tipa care conducea taxiul Mr. Harris se trezeste din coma dupa patru zile la spital, fara nici un act, si intrigat ca nevasta a uitat complet de el fuge repede s-o caute. But ... no love ... sau mai exact surprise ... o gaseste impreuna cu sotul, un nou dr. Martin Harris, cu pasaport, poze de familie, amintiri din copilarie, etc, samd. Si cum doamna Harris pare a-l prefera pe cel nou, singura optiune ramasa (si strongly suggested de paza hotelului) e drumul inapoi la spital, urmat de inevitabila intrebare "Who am I ?". Ei .. n-o sa mai continui mai mult. Am zis deja "a la Bourne" la inceput si mai e si trailerul (pe care inca stau si ma gandesc daca e bine sa-l postez). "Compensatoriu", cica ar fi si un oarecare twist de final, dar sincer sa fiu cam paleste in comparatie cu restul actiunii ca sa se califice ca eveniment de impact major in poveste.

In afara faptului ca filmul e ultra-spoiled daca vezi trailerul, pana la urma daca n-o faci o sa ai totusi parte de o productie destul de buna. Si iar trebuie sa ma refer la Bourne = te-ai putea astepta la ceva ce tinde spre acelasi nivel. Liam Neeson e ok ca main character (care spre deosebire de asteptarile mele e totusi destul de diferit de rolul din "Taken") iar actiunea e destul de densa ca sa prinda ca gen. In plus ai si o imagine care e chiar faina in unele scene (ex: intro-ul). However ... scenariul e un pic tras de coada vis-a-vis de multe aspecte = de la tipul de "amnezie" a personajului principal pana la imaginea comunitatii stiintifice oferita (finantari de la printi arabi invitati la conferinte de top tier in biotechnology ... come on ...).

Concluzia, ca sa revin la ideea de start, e ca daca ai chef de un action thriller decent si dupa ce-am scris eu mai sus pare o optiune ok, poate e mai bine sa sari peste trailer. E probabil unul din putinele cazuri unde zice mai mult decat my long writings :) ...

Rating: 3 out of 5

... but :p if you want the short version :





2 comentarii:

  1. Coincidenta sau nu am vazut si eu filmul acum doua zile.Vazusem trailerul cand s-a anuntat filmul cu trambite. Recomand si eu filmul :)
    @Emi: Scoate fundalul negru cu scris alb ca rupe la ochi

    RăspundețiȘtergere
  2. 10x pentru comment, ma bucur ca mai "aterizeaza" din cand in cand cineva pe-aici ; cat despre alb pe negru e de fapt galben pal pe negru (& statistic vorbind e una din cele mai readable combinatii :-p candva aveam si link la studiu facut) so sorry da' pe moment ramane asa - se integreaza trailerul mai bine cu fondul :-p ( mai astept alte plangeri :) de patru ani pana acu n-am mai avut - nu ca ar fi fost prea multa lume care sa le faca :) ) ; anyway, mai depinde si de cum e reglat contrastul la monitor + cat ai stat cu ochii in ecran in cursul zilei ...

    RăspundețiȘtergere