vineri, 28 octombrie 2011

The Warrior's Way (2010)




N-am prea mult timp la dispozitie asa ca intru direct in subiect. "The Warrior's Way" e un mix destul de ciudat intre un western si ... "Ninja Assassin" despre care scriam nu demult. Cu alte cuvinte ideea de baza e cam aceeasi = avem un asasin caruia intr-o zi i se face lehamite de "job", coduri de onoare a clanului, juraminte de fidelitate sau alte chestii de genul asta si-si ia lumea in cap ... evident cu toata armada de fosti colegi de breasla in urma lui hotarati sa-l transforme in tocanita japoneza.

Desi contextul e relativ similar, "The Warrior's Way" e totusi alta poveste pana la urma, si de data asta cu accent pe "poveste". Mai exact de la prima scena iti da senzatia de sort of "fantasy story" avand un narator in background si o cromatica destul de colorata (dar picturala, un plus deci pentru imagine) care se pastreaza pe tot filmul si care inevitabil iti da o senzatie de ireal. Dar, revenind la poveste, daca in "Ninja Assassin" , the "rogue one" avea o problema personala de impartit cu seful de clan si intentia finala era de "comeback revenge with guns ... pardon shurikens blazing", aici asasinul nostru vrea la pensie pur si simplu. Asta, plus o idee fixa de a pazi ultima reprezentanta (avand venerabila varsta de cateva luni) a unui clan inamic care cica trebuia decimat complet conform clauzelor pentru ultimul "contract". Si cum Japonia e o insula = cam mica sa se ascunda, decizia e de a emigra spre vest, care e cel salbatic in cazul de fata. Si asa ajungem la locul actiunii = un orasel semi-fantoma, sediu al unei trupe de circ intr-un continuu somaj, si care e calcat periodic de o banda de ex-combatanti din Razboiul Civil care au ramas cu ceva munitie in plus. Chestie care probabil se vede deja pe unde duce, omul nostru neavand nici o sansa de a imbratisa cu succes noua cariera infloritoare de patron si angajat principal al spalatoriei locale.

Am zis deja mai mult decat suficient dar mai e destul. Fara detalii (pana la urma se vede si prin trailer deci no spoilers), nu pot insa sa ma abtin sa nu mai pomenesc ca la toata salata anterioara se mai adauga si un romance + un oarecare iz de "Karate Kid". Si inca mai ai si altele de vazut, mai ales in ce priveste the way the story goes ... Ceea ce totusi,incredibil duce pana la urma la un melanj mai mult decat comestibil si chiar interesant as putea zice, mai ales daca nu ai asteptari de cine stie ce "masterpiece" si vrei doar un action movie. Ca downside, filmul e full de clisee si scene SF-istice desi asta pana la urma cum sa zic ... vine cu actiunea in sine = cred ca ar fi parut mai ciudat sa lipseasca decat sa fie acolo. Deci, the real downside pentru mine cel putin a fost altul ... Si trebuie sa revin la comparatia cu "Ninja Assassin". Acolo parca povestea fiind mai putin haotica a prins ceva mai bine si in plus ce ziceam si in ce-am scris, personajele in special cel negativ sunt pretty well developed. Nu ca aici n-ar fi, dar parca nu-i chiar acelasi lucru ... Oricum, pentru un debut regizoral si scenaristic (ca asta e), rezultatul e sincer mai mult decat laudabil. Deci, desi dupa mine "Warrior's Way" e ceva mai jos totusi, considerand ca IMDb-ul le da cam la fel de underrated pe ambele, o sa fac la fel ca pentru "Ninja Assassin":

Rating: 4 out of 5







PS: Cum soundtrackul cu iz de spaghetti western a la Morricone care "condimenteaza" actiunea a fost inlocuit mai sus de ceva complet diferit ... ma simt dator sa mai dau un link, chit ca nush cat o sa reziste :





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu