vineri, 15 iunie 2012

Get the Gringo (2012)




... sau cum apare pe afis "How I Spent My Summer Vacation" ca titlu alternativ, e ultima productie cu Mel Gibson in rol principal. Acu' ceva timp ma gandeam ca omul asta la cate probleme a reusit sa-si faca (majoritatea cu mana lui) are cariera cam terminata. Inca nu-s total sigur de contrariu, dar ce pot sa spun e ca situatia prieste calitativ filmelor in care apare. Din pacate se pare ca nu si financiar, release-ul pentru productia de fata fiind paremi-se delayed cu vreun an de zile si mai e si limited = in unele locuri n-a mai prins cinemaul si a intrat direct pe pay-per-view se pare. Dar, revenind la film in sine...

Pe scurt, avem ceva ce pare a fi un fel de "Payback 2" cu un iz de "Lucky Number Slevin" si amestecat cu altele de gen care nu-mi vin acum in minte - dar mai dur si mai crazy . In rezumat, titularul de afis e un hot care reuseste sa devalizeze o gramada de bani de la .. sa zicem "cineva" ca sa nu dam prea multe .. din San Diego, California. Pentru cultura generala, in caz ca nu se stia, San Diego e pare-se la o aruncatura de bat de Mexic. Unde nefericitul pungas, in lipsa de optiuni, si urmarit de politia corupta locala hotaraste sa plonjeze prin gardul de frontiera. Dupa care, e preluat de politia corupta vecina, deposedat de banii furati si aruncat fara prea multe intrebari intr-un soi de inchisoare ad-hoc: El Pueblito. A se defini termenul de inchisoare ad-hoc: ingraditura de perimetru, fara celule dar cu economie locala = de la locuri de dormit inchiriate de mafia perimetrului pana la buticuri cu tigari, cola, si altele. Context in care fiecare rezident isi castiga traiul de pe o zi pe alta cum poate. Ce se intampla mai departe ... well .. avem action, romance, ceva twisturi .. totul intr-un context de story mai original decat multe productii de buget cvintuplu.

Mai multe din poveste nu zic. In definitiv filmul e destul de tras de coada, dar face cumva sa nu sara limita = in sensul ca la cam toate fazele de genul: "come on (eyeroll), why ?" (= de ce naiba s-a intamplat asa ce tocmai am vazut in secunda anterioara) am reusit sa gasesc un raspuns repede. Deci un grad minim de credibilitate reuseste sa-si pastreze. Ce m-a deranjat un pic, si nu prea imi pot explica pentru ca ma consider cu un nivel de toleranta destul de high, e faptul ca e rated R si nu duce lipsa de scene dure. Pesemne n-am fost eu foarte in the mood pentru asa ceva, dar oricum trecand peste filmul chiar merita. Gibson face un rol superb, si ma face iar sa-mi para rau ca nu prea mai prinde la producatori dupa scandalurile prin care a trecut (Hollywoodul pare-se ca are probleme mari sa disocieze intre the private life a unui om de film si de ce e capabil pe ecran). Ca sa trag o concluzie, filmul putea fi clar mai bun, dar pentru o ora si treizeci de minute, desi ma cam repet, subiectul care il are e suficient de dens ca sa n-ai timp sa te uiti la ceas. Chiar daca poate din trailer nu transpira cine stie ce ( in afara de the fun part ;) ).

Rating: 4 out of 5 ( cam la limita totusi .. :) )





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu