luni, 12 noiembrie 2012

5 .. Safety Not Guaranteed (2012)



Wanted: Somebody to go back in time with me. This is not a joke. You'll get paid after we get back. Must bring your own weapons. I have only done this once before. Safety not guaranteed

Asta scrie pe poster :) In caz ca nu era destul de vizibil. Si reprezinta un anunt de mica publicitate trantit prin '97 intr-o revista bilunara din US cu target principal in .. viata la ferma, pe langa ferma, samd, etc. For real. Adica asta reprezinta pe bune ce e mai sus + o adresa de casuta postala pe care n-am mai reprodus-o. Ce nu prea e for real e partea cu "This is not a joke". De fapt si de drept e a joke, iar povestea completa se poate gasi pe-aici: The time-travel ad . Pe scurt editorul avea nevoie de ceva pentru umplut pagina. Evident teoria conspiratiei ar zice ca asta e scuza tarzie de cover-up :) mai ales intr-un context in care respectivul anunt a generat o gramada de activitate pe net la vremea in cauza si dupa cuprinzand raspunsuri, investigatii, teorii, alte anunturi date ca urmare, si asa mai departe. Tin minte ca am dat peste asta cu ceva timp in urma (inainte de explicatia autorului) si am pierdut vreo juma de ora mergand din link in link si mirandu-ma cam pana unde poate sa duca o chestie de genul asta (+ am prins alte "piste" de time travel facute publice, cu grad de incredere la "hmmm..." pana la "this is laaame"). Nu mi-a trecut insa prin minte ca respectivul anunt o sa genereze si un scenariu de film. Ceea ce acu' tre sa zic ca n-a fost rau deloc ...

Filmul e un indie cu o mana de actori, si surprinzator pentru buget ceva efecte destul de faine pe final, care pleaca de la ideea de a investiga anuntul de mai sus. Investigatie facuta de un jurnalist, care e interesat mai mult sa-si gaseasca iubita din liceu in localitatea de unde provine autorul anuntului. In concluzie partea de job efectiv e facuta in mare parte de doi interni, proaspat absolventi de facultate - un indian cu profil de classic geek/nerd si o tipa cam satula de everyday life. De fapt treaba dupa cum se vede in film e facuta in special de ultima dintre ei, care pare singura compatibila sa interactioneze cu succes cu autorul anuntului. Autor care in film e un angajat marunt de supermarket, cu ceva probleme la cap in aparenta, dar cu un hangar mare, cu multe piese de construit o time machine si cu o ambitie si mai mare de a pleca into the past. Well, mai sunt multe de zis din subiect, dar nu vreau sa stric ceva ce poate fi o foarte placuta ora si jumatate petrecuta in fata ecranului.

In esenta filmul e o comedie, care da un pic si in romance de la un punct (ajungand chiar la niste faze un pic cam prea siropoase cel putin pentru mine). Si evident nu putem ignora mai in gluma mai in serios ce tine de SF = the time machine. Si fara sa dau spoilere relativ la asta, ceva ce ar merita amintit e ca daca esti atent la action flow ai un mod sa-ti explici partea cu "I have only done this once before" ;) in caz ca o sa simti nevoia. Si s-ar putea s-o simti dupa final daca citesti din nou anuntul :).

Ca tot am ajuns la explicatii, poate ar fi cazul sa dau una pentru "5"-ul din titlu. Am 5 ani de blog azi, mai cu pauze, mai fara, pana la urma vad ca inca il tin pe picioare cumva, cumva. Nush cata importanta are, dar .. in fine :) .. Ideea e ca initial imi propusesem azi sa incerc o intrare cu un story in loc de film, sau pe langa un film, dar evident n-am apucat sa duc la capat ceva intr-o forma decenta. Si pana la urma e un blog de film ;) Asa ca in cele din urma ma decisem sa fac un triple entry care sa compenseze pauza de cateva saptamani, dar din nou, n-am reusit sa gasesc in filmele vazute recent trei care sa merite atentia. So, ca ultima alternativa am zis ca hai sa mai vad cate mai am timp sa vad poate poate gasesc ceva care sa fie macar de top. Well, nici macar asta n-a mers, dar din fericire "Safety Not Guaranteed" desi nu e chiar creme de la creme pe genul lui, e ceva suficient de bun, funny si cald ca sa repornesc intrarile saptamanale, fara foarte multe pauze sper in perioada urmatoare ;)

Rating: 4 out of 5




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu