luni, 2 septembrie 2013

Warm Bodies (2013)



Ma asteptam la mai mult de la "Warm Bodies". Ca s-o iau din start cu cea mai puternica impresie lasata de film = dezamagire. Dar cum altceva n-am la dispozitie pentru intrarea de saptamana asta ...

Vorbim despre un film cu zombie. Un pic mai altfel decat in traditia productiilor obisnuite fie ca e vorba de seria " .. of the Dead" a lui Romero, fie de "I Am Legend", fie de (probabil) mai noul "World War Z" pe care inca n-am apucat sa-l vad. Mai exact e ceva ce se vrea a fi un soi de comedie romantica cu zombie. Cum se ajunge la asta. Pai simplu, avem trei categorii de populatie: supravietuitori dupa "apocalipsa", zombie, si zombie avansati = schelete umblatoare (sa zicem ca grupul din mijloc e faza intermediara intre cele doua). Evident, supravietuitorii sunt incartiruiti intr-un soi de perimetru fortificat din care ies periodic sa mai fac rost de medicamente, provizii, etc. La una din iesiri sunt atacati de un grup de zombie, iar intamplarea face ca unul ceva mai tinerel din cei fara de puls sa ia pe post de pranz creierul unui tip cam de varsta lui. Spoiler (si nu-mi pare rau pentru asta): asa "ingurgiteaza" la propriu amintirile victimei, rezultatul fiind o dragoste la prima vedere fata de fosta prietena a respectivului. Care prietena e prezenta in grupul atacat, si pe care zombie-ul nostru cu calcaiele aprinse reuseste sa o salveze de la a suplimenta masa celorlalti. Mai departe, cum ne zice si trailerul "love conquers all" sau altfel zis, incet incet inima mancatorului de creiere incepe sa bata iar (desi dieta pare a nu se schimba o perioada buna de timp).

Suna scarbos ? Ei bine, este. N-am nici o problema cu zombies devorand populatie umana, vazut si revazut in nush cate filme, in secvente mult mai grafice ca aici. Ce m-a scarbit a fost modul cum e pusa problema = se pare ca nimanui nu-i pasa in tot filmul ca eroul principal pozitiv in povestea asta isi regaseste umanitatea rontaind neuroni la propriu la micul dejun, pranz si cina. Asta trecand peste absurditatea ideii in sine care arata in plus cat de pueril e filmul. Pe partea de comedie m-a lasat total rece. Nu mai tin minte nimic din "Shaun of the Dead" de exemplu .. in afara ca am ras in hohote. Aici nush daca am trecut de faza de zambit, si asta presupun ca nu de prea multe ori. Pe partea de romance ma abtin pentru ca poate oi fi eu prea zombie sa mai fiu atins, ori is prea departe de dispozitia necesara pentru comentat zona asta.

Dupa cum ziceam ma asteptam la mai mult, deci poate is usor prea acid. Dar ratingurile pozitive care m-au adus in pozitia de vazut filmul clar nu se justifica. Ar fi probabil doua aspecte de apreciat mari si late in tot filmul asta: 1. ca e prima data cand vad ca idee o faza de "zombie" intermediari intr-un front postapocaliptic de gen, care dau un ton interesant povestii (ca sa ma abtin de la spoilers n-am zis mai nimic de categoria a treia: scheletele, dar acolo bate ideea) 2. ca productia nu se ia deloc in serios, cum se ia "Twilight" de exemplu, dar asta din pacate n-o salveaza de la un target label principal: 12-16 ani + la alegere IQ cel mult mediu sau alcool suficient la bord.

Rating: 2 out of 5




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu