duminică, 25 august 2013

Now You See Me (2013)



E ciudat cum dupa "Red Lights" am ajuns la scurta vreme sa vad "Now You See Me". Nici o legatura directa intre cele doua dar undeva deep down below ar fi niste puncte comune. Cum in intrarea pentru primul cred ca m-am lasat un pic dus de val, n-o sa incerc sa sap sa ajung la ele. Pana la urma "Now You See Me" chiar nu e un titlu care sa te invite la "sapat", ci se vrea doar pure entertainment.

Povestea merge cam asa: un grupulet de patru iluzionisti "specializati" mai mult sau mai putin pe diverse "ramuri" ale meseriei, sunt racolati de un individ misterios pentru a pune in aplicare un plan. Care plan incepe cu devalizarea in cadrul unui show public a unei banci de pe partea cealalta de Glob. Evident, legea intra pe fir imediat pentru a stopa urmatoarele "trucuri" puse in scena de cei patru. In paralel avem si un tip care isi castiga traiul din demascare de iluzii, care vede o oportunitate buna sa-si imbunatateasca ratingurile. Cam asta da trailerul, si ca de obicei incerc sa limitez spoilerele. In plus as putea sa divulg ca filmul e pana la urma o "revenge story" si ca mai orice "revenge story" prinde ca poveste, doar ca ...

Sunt multe, multe aspecte care dau in cap la ceea ce putea sa fie poate unul din cele mai bune thrillere ale anului. Ca devine repede destul de clar ca e vorba despre o razbunare in tot ce se intampla nu e o problema. Nu e o problema nici macar ca ai un set de "suspecti" la care te astepti sa fie "omul din umbra". Problema e culmea, ca twistul de final in privinta asta e atat de neverosimil incat mai bine nu exista = as fi preferat lipsa unei surprize. Ca sa suplimenteze (oarecum) efectul, mai avem si niste ite lasate complet balta la un moment dat de la care te-ai fi asteptat sa ai un feedback in deznodamant, dar ori lipseste, ori e total paralel cu ce-a fost in film (unul din exemple: romance-ul "clasic" fara nici o legatura cu subiectul, mai ales ca e cam la fel de "invizibil" ca si iepurele din palarie pana la final de truc).

N-o sa zic nimic de actori pentru ca n-am cum fara sa divulg mai mult decat ar fi cazul = partea de interpretare se leaga mai bine sau in general mai rau de surpriza finala. Regia filmului ii apartine lui Louis Leterrier - cunoscut pentru "Transporter" si "Clash of the Titans", si cred ca aici zace mare parte din problema. Scenariul putea fi mai bun, dar chiar asa cum e, tot putea iesi un rezultat mult peste ce este daca eu stiu .. o partitura era mai putin overacted pe parcurs, sau aveam mai putina emfaza pe anumite puncte din actiune. In orice caz, chiar daca m-a cam dezamagit vis-a-vis de ce putea fi, povestea prinde iar subiectul e suficient de original ca sa nu plictiseasca si sa merite vazut.

Rating: 3 out of 5




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu