duminică, 19 octombrie 2014

Contraband (2012)




Aman de vreo luna intrarea pentru "Contraband", asa ca am zis s-o scriu mai degraba pe fuga decat deloc. Pentru ca mi-ar parea rau sa o tai complet ...

Filmul e undeva intre un thriller si action, cu un subiect aparent uzat. Chris Farraday (Mark Wahlberg) e un tip la casa lui cu nevasta si copii, castigandu-si traiul cu o mica firma specializata in echipamente de supraveghere. Dupa o cariera de succes in contrabanda pe vase de transport. La care evident trebuie sa se intoarca dupa ce fratele mai mic al nevestei incearca si el acelasi lucru dar nu cu acelasi succes. Si asa ajungem la the classic story: do just one more bad thing to save the dumb guy who screwed up. Dar spre deosebire de "the classic story", unde the "one more bad thing" merge cam rau si totusi cumva totul se rezolva pana la urma, aici ... the "one more bad thing" mai genereaza un "one more bad thing", dupa care mai descoperi niste "some more bad things", si accidental se mai intampla inca un "one more bad thing". Si tot asa :) Ca de la un punct, chiar incep sa ti se taie sperantele pentru un happy end 100%. Dar n-o sa mai zic si cum se termine ;)

Filmul e de fapt un remake al unei productii islandeze. Dar chit ca-i adaptare, scenaristul e acelasi tip care a scris "Prisoners". Si asta a fost primul motiv sa-l vad. Si pot sa zic ca a confirmat din plin. Al doilea motiv, well ... Kate Beckinsale :) Pe langa astea doua aspecte, nu stiu daca as mai avea de punctat ceva. Dar pe de alta parte n-am nici nimic de depunctat. E pur si simplu unul din cazurile in care povestea + desfasurarea ei face suficient de mult cat sa eclipseze orice altceva ( pana si pe Kate :) ).

Rating: 4 out of 5




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu