sâmbătă, 10 decembrie 2016

Arrival (2016)



"If you could see your life from start to finish, would you change things?" ... zice o replica de duh din "Arrival". Care mie acum mi se pare retorica... Dar in film e plasata suficient de bine cat sa mascheze evidenta raspunsului. Nu asa de simplu e sa decizi daca ai vazut un film bun sau nu ...

Intr-o zi (fara soare), pe planeta aterizeaza un numar de ... sa le zicem "obeliscuri", de natura extraterestra care creeaza evident panica in lume. Cine sunt, de unde sunt, ce vor, si alte intrebari. Guvernul american recruteaza o lingvista si un fizician sa descalceasca misterul. Big spoiler: they brought a gift - posibilitatea de perceptie non-liniara a timpului.

In mod normal, ca mai toate SF-urile care se intersecteaza cumva cu "the time issue" ar trebui sa-mi fi picat cu tronc si "Arrival". Well, didn't (really) happen ... Sincer nu stiu daca sa apreciez mai mult faptul ca avem un produs media care incita la modul serios la ideea ca "time might bend", si inca dintr-o perspectiva nu prea uzata = sa vezi simultan viitorul si trecutul, sau sa incep sa ma iau de cat de aiurea mi se pare prezentata/justificata/whatever ideea ... Another big spoiler: cum ajungi "Dr. Strange" in "Arrival"? invatand "alieneasca" - adica intelegerea unui mod de exprimare a unor heptapozi extraterestri deblocheaza ceva in your brain astfel incat iti dai seama la ce party esti peste un an ... sorry, that doesn't cut it, not for me ... Fara influente extrapamantene, acum vad ca inchei in curand intrarea asta fara sa mai dau alte detalii pentru ca am pierdut suficient timp deja.

Rating: 3 out of 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu