luni, 27 martie 2017

Life (2017)



... e mai mult despre directia opusa. Ori imbatranesc eu, ori genul sci-fi thriller devine ba prea extrem, ba prea light. Sau ambele = imbatranesc si prefer varianta light = "Passengers" sa zicem, decat cea extrema care o avem in "Life".

Ma rog... Adevarul e ca pe IMDb scrie clar: horror, dar n-am vrut sa cred asta din ce-am vazut in trailer. Ei bine, este. Cel putin 3 scene sunt destul de dure, lungi si grafice. Avem o forma de viata descoperita pe Marte care pe reteta clasica: group killer, take them one by one, elimina rand pe rand membrii echipajului statiei spatiale internationale. Care de la prioritatea de a cerceta extraterestrul ajung sa prioritizeze tinerea departe de Terra a acestuia. Guess how this story ends?...

Impresia de la care am plecat, si anume ca o sa vad o alternativa la "Alien" s-a confirmat partial. Intr-adevar, povestea la baza e cam aceeasi. Problema e iarasi la punerea in scena. Nu prea merge sa arunci clisee (cam deplasate cateodata) despre existenta, sa mergi pe ideea unui film dur, si sa ai pasaje de campy horror, culminand cu ce auzi pe intrarea end credits. E drept ca ofera un tension relief necesar, dar parca ceva nu-i unde trebuie... Clar o varianta inversa de funny slasher care te izbeste cu o morala de final, a la "Cabin in the Woods", prinde altfel. Ar mai fi probleme de regie - cel mai ciudat montat twist de final care l-am vazut. E clar de la-nceput ce se-ntampla. De asta si intrebarea retorica cum se termina, dar la un moment dat, dupa ce-ti zice ca-i asa, parca vrea sa-ti zica ca nu-i, si iarasi ca e... Oh well... Pana una alta, overall a fost acceptabil, dar inca mai astept ceva de talia "Sunshine" sau macar "Pandorum".

Rating: 3 out of 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu