sâmbătă, 8 iunie 2019

Bad Times at the El Royale (2018)



Trebuia sa scriu intrarea asta cand era inca ceva vazut "fresh" = acu' vreo doua saptamani = de ce-mi era frica, ca ma lasa memoria, s-a cam intamplat... Si totusi "Bad Times at the El Royale" nu-i un film de uitat. You can love it, or hate it, but completely forgettable.. not really.

El Royale - un motel cu pretentii mai mari decat pare sa-i duca firma - e un stabiliment pustiu situat pe granita dintre statele California si Nevada. Literalmente. Camerele din California sunt ceva mai scumpe. Un dolar extra. Camerele din Nevada se pare ca au insa o priza mai mare la public, din alte motive decat pretul. Sau cel putin la concluzia asta ajunge sigurul angajat ramas activ, Miles Miller, baiatul de la receptie, cand se trezeste cu 4 oaspeti aparuti de nicaieri. Un preot catolic, o cantareata de soul/jazz, un comis-voiajor, si o tipa hippie. Cu o singura exceptie, toti par sa aiba o agenda ascunsa care i-a adus in acelasi loc, coincidenta facand sa se intample si la acelasi timp. Dar evident, n-o sa dau spoiler la exceptie ;) ... Doar ca filmul incepe cu o secventa scurta, in care cu ani in urma, un tip agitat ia o camera, si sub dusumeaua de scandura ingroapa o geanta, dar nu traieste prea mult dupa ce-si termina treaba... But, that's just one trigger for what comes after ;) There are more.

You might hate this, dupa cum spuneam. E un film lung de vreo doua ore jumate, in care mai si revedem o parte consistenta din intro din perspectivele diferitelor personaje. Chestie care are sanse sa plictiseasca. N-a fost cazul meu. You might also love this, daca ai rabdare si chef. Subiectul evolueaza bit by bit. Nu primesti tot odata, si cel putin pe mine m-o prins chestia asta. Poate aduce un pic ca stil cu Tarantino. Mie mi-a placut totusi mai mult decat "The Hateful Eight" spre exemplu, care-ti vine in minte pe parcurs ca si context de grupulet adunat intr-o locatie izolata care-si poarta sambetele unul altuia. Apropo de comparatii, am aflat abia dupa film ca-i scris si regizat de Drew Goddard, si in retrospectiva pot sa zic ca se simt ceva asemanari si cu "Cabin in the Woods", plecand de la faptul ca aflam repede ca toate camerele din motel sunt supravegheate. Dar sa nu supralicitam - "Cabin in the Woods" e totusi un pic peste ce-avem aici :) desi, cu "personajul surpriza" care ni se dezvaluie pe final incepe sa se apropie ;)

Rating: 4 out of 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu