duminică, 30 iunie 2019

Safe (2012)



Nu prea am avut timp de filme in ultima saptamana. De fapt de ceva vreme ma cam rezum la TWD si somnifere made in Hong Kong, unde n-am nimerit nimic notabil. Cel mai recent vazut in afara categoriilor amintite ar fi "Safe", ramas printr-o lista veche de "to watch" la deja vreo 7 ani de la release... Ce trece timpul.

Ca sinopsis, putem face o referinta la "Mercury Rising", daca tot tindem spre cinemateca, dar intr-o varianta cred mai action packed. De fapt, nu-mi mai aduc aminte altceva din "Mercury Rising" decat ca Bruce Willis avea de protejat un baiat supradotat urmarit de niste tipi rai din NSA pentru ca a spart nu mai stiu ce cod, si ca filmul mi s-a parut foarte slab. In "Safe", Jason Statham are de protejat o fetita supradotata urmarita de niste tipi rai din mafia rusa, chineza si politia New York-ului pentru ca e singura posesoare a unui numar lung - tot un cod pana la urma, si filmul a fost so & so. "The hero" aici e un fost agent cu origini misterioase in structurile de securitate ale US, ajuns politist, ajuns luptator de MMA, ajuns vagabond, ajuns (aproape) sinucigas intr-o statie de metrou, unde are o revelatie brusca ca lantul asta carieristic s-ar incheia mai bine cu o pozitie de bodyguard.

Din pacate personajul copilului in "Safe" e foarte under-used in poveste, neavand mai nici o implicare in sine in actiune din pdv al capacitatilor care le poseda, chit ca asta e motivul principal pentru care toata lumea se bate cu toata lumea. Pe de alta parte, desi la prima vedere ai fi tentat poate sa crezi ca "Safe" e o ora jumatate de mindless action, nu-i chiar asa - avem si multe gloante trase, si Jason Statham isi etaleaza evident cunostintele de kung-fu, dar pe langa asta exista totusi un story in care mai apar elemente noi la o frecventa rezonabila de timp cat sa nu plictiseasca. Overall, un film usurel, dar asa de vara, merge...

Rating: 3 out of 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu