vineri, 6 martie 2020

Brawl in Cell Block 99 (2017)




Pe principiul de a incerca sa ma duc totusi cu sacul la pomul laudat, dupa ce-am vazut "Bone Tomahawk" depre care-am scris data trecuta + "Dragged Across Concrete" acu' mai multa vreme in urma, am zis sa incerc si ce mai ramasese din scurta pana acum filmografie a lui S. Craig Zahler: "Brawl in Cell Block 99". Mai ales ca ratingurile nu-s chiar rele. Well, bad choice. Dar de alta nu cred ca am timp in cat a mai ramas din saptamana asta, deci asta-i subiectul de azi.

Bradley Thomas e un tip cu principii care dupa ce se trezeste concediat fara preaviz dintr-un service auto + pe punctul de a fi parasit de nevasta, ia decizia radicala sa inceapa o cariera mult mai profitabila de caraus de droguri. Job care pentru scurt timp intr-adevar reuseste sa-i plaseze viata pe o panta ascendenta - casa noua, mariaj fericit, un copil pe drum. Pana ce un transport se lasa cu probleme din cauza unor colaboratori de data asta fara principii care ataca un echipaj de politie. Intre decizia de a le tine partea sau a fugi, Bradley alege optiunea cea mai nefericita pentru el - trece de partea politiei in schimbul de focuri. Chestie care in prima faza pare sa-i promita o sentinta mai mica sau chiar sa-l scape de pedeapsa. Dar cum Bradley, om cu principii dupa cum ziceam, refuza sa-si denunte seful, se trezeste inchis pe sapte ani. Partea proasta vine insa la o zi dupa condamnare - un vizitator necunoscut ii da un task aparent imposibil - sa ucida pe cineva din alta inchisoare, cu amenintarea ca altfel ramane fara sotie si copil.

Ca si in celelalte doua filme amintite mai sus, din perspectiva negativa si aici avem cam multa violenta (ceva mai decent dozata totusi...), si un final nu foarte happy. Din pacate, spre deosebire de "Bone Tomahawk", partea pozitiva care iesea in evidenta acolo lipseste. Dialogurile is ok-ish, dar "the witty factor" e departe totusi de ce-am avut dincolo. Interpretarea la fel: ok-ish. Peste toate filmul are asa un aer de productie ieftina de serie B, care dincolo parca nu se simtea atat de prezent in ciuda unui buget tot mic. Mai avem si niste exagerari evidente cu niste imagini de ev mediu dintr-o inchisoare de maxima securitate cu celule amenajate in niste hrube, poate credibile prin alte tari dar nu in US. Singurul plus care ar merge punctat ar fi un soi de twist care intrerupe o desfasurare destul de liniara. Desi, daca ma gandesc unde duce twistul asta...

Rating: 2.5 out of 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu