marți, 24 martie 2020

Cop Car (2015)



"Cop Car" e un film.. bizar (mai si rimeaza...) de la titlu, pana la final. Doi pusti, undeva pe la 10 ani, fugiti de acasa, gasesc o masina de politie abandonata intr-un camp. In ciuda unui nivel de inteligenta similar cu "dumb & dumber" in varianta prescolara care se manifesta cam tot filmul (nu-mi apartine comparatia, dar nici nu mai retin pe unde-am auzit-o), cei doi copii reusesc sa porneasca masina, sa dea cateva ture, sa iasa pe sosea printr-un gard, sa goneasca cu 100 la ora pe contrasens si sa scape din toate astea cu viata. Dar nu reusesc sa scape si de proprietarul autovehiculului... un serif local implicat in niste treburi foarte neortodoxe, de la un cadavru aruncat in padure pana la cateva kilograme de droguri aruncate in toaleta. Nu ni se dau detalii mai clare. Ce e sigur e ca avem de-a face cu un tip foarte rau si care-si vrea masina inapoi. Mai ales ca in portbagaj mai are o surpriza.

Filmul e destul de cuminte in prima parte, actiunea prinzand ceva intensitate spre final. Mie mi-a placut ca dinamica = in ultima vreme apreciez un dozaj al tensiunii mai moderat. Efectivul de actori e mic, de departe remarcandu-se Kevin Bacon in rolul serifului. Imaginea e faina iar coloana sonora are un caracter minimalist care mi-a sunat relativ cunoscutt, dar nu stiu de unde s-o iau.

Am zis ca "Cop Car" e bizar de la titlu - care o fi corelat cu cea mai frecventa prezenta pe ecran pana la urma, dar tot pare ales asa... la prima idee. Principala problema ramane cea din start - contrastul foarte mare intre actiunile celor doi pusti, care ba stralucesc in capacitatea de a se descurca, ba te fac sa te-ntrebi de ce s-a ales varsta de 10 ani in scenariu si nu 5 (si nu-i in sens pozitiv). Sau privind dintr-o alta perspectiva, daca o desfasurare improbabila de evenimente poate sa aiba sansa sa ia cursul din film, poate ar fi cazul sa incercam sa jucam mai des la loto. In orice caz, e un film ok ca actiune, fara lungimi, si care are sanse sa te mai desprinda un pic de daily issues.

Rating: 3 out of 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu