duminică, 31 mai 2020

Summer-Fall 2020 Movie Preview - Part 1



Am senzatia ca eu acuma fac ceva similar cu deschis un stand de cojoace in Sahara, cu un ad-sign langa pe care scrie: "There will be a next ice age!". Dar pana la urma in desert noaptea se face frig, so... pastrand aceeasi analogie (probabil total nepotrivita), poate o sa avem niste movie releases anul asta, indiferent ca or mai fi in cinema sau direct on streaming. Totusi productii terminate exista, chiar daca nu mai e sigur nimic legat de data premierei. Am zis deci sa rezist pe pozitie cu timingul obisnuit pentru intrarile astea care le fac la schimbarea calendaristica de anotimp. Si-asa de ceva vreme merg pe varianta scurta cu selectie de doar 3 titluri. Sa vedem daca le gasim si pe astea, prin ce-a mai ramas anuntat pe vara asta...

Disney se pare ca a hotarat sa pastreze data de lansare pentru "Artemis Fowl" in iunie, pe platforma proprie de streaming. Ramane de vazut cat de rapid se propaga si mai departe. Despre film... eu nici dupa "Harry Potter" nu pot zice ca m-am prea dat in vant, cu atat mai putin dupa gramada de alternative in aceeasi zona de fantasy din valul starnit acum mai bine de 15 ani. Exista si exceptii, dar putine, si nu cred ca "Artemis Fowl" are sanse sa intre acolo. Pana la urma e si o problema de gust. Prefer genul "clasic" de fantasy = LoTR, Merlin, Stardust... dar din nou, n-avem chiar multe optiuni vara asta.

Si totusi, in iulie - cel putin inca ne-amanat, avem anuntat "Tenet", unul din cele mai asteptate titluri de anul asta. Christopher Nolan revine spre SF, si mai mult, spre zona time travel/parallel universes. For me, da' iar e o problema de gust + pitici personali pe creier ;), e suficient un film bun in zona asta ca sa salveze cateva luni de seceta.

In august incepe sa mai creasca numarul de filme care n-au inca data de lansare mutata mai incolo, sau mai bine zis au avut data de lansare initiala mai incoace. Avem "Wonder Woman 1984", "The New Mutants" si "Antebellum" ca titluri principale anuntate. Cum zona de super-hero movies n-o prea gust, X-Men si orice derivat e cam tot acolo, ramanem la ultimul titlu. Foarte multe nu spune trailerul, dar printre altele avem si-aici un hint de time travel story. Acu'... nimeni nu zice ca un release date nu poate fi amanat de doua ori, dar sa fim optimisti.

Ok, pentru lunile de vara ceva, ceva am reusit sa gasim. Sa vedem cum ne descurcam cu toamna.. data viitoare ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu