duminică, 28 iunie 2020

Mr. Peabody & Sherman (2014)



Yet again... zero subiect. Si nu-i de vina lipsa de filme noi. Mai degraba lipsa de inspiratie in alegeri, sau de timp pentru optiune de backup. Nu mai vazusem de ceva timp o animatie, iar "Mr. Peabody & Sherman" avea un time-travel factor aruncat prin sinopsis. Nu ma asteptam la cine stie ce, dar m-a convins sa-l vad pe la inceputul saptamanii. Si pana la un punct chiar a parut promitator...

Avem o situatie de wonder dog (evident fluent in engleza) = Mr. Peabody, cu un nivel de inteligenta mult peste media umana, care dupa ce a absolvit nenumarate doctorate, a devenit un antreprenor de succes, si-a desavarsit talentul in arta culinara, si inca multe alte realizari s-a hotarat sa adopte un copil. Pe tanarul Sherman, de unde rezulta invariabil si titlul filmului. Ei, tanarul Sherman in prima zi de scoala, are un conflict cu Penny Peterson, o colega de clasa nesuferita. Pentru aplanarea conflictului ajungem la o cina de impacare a familiilor celor doi, de unde si mai departe ajungem la fuga copiilor cu masina timpului - "the WABAC" - evident parte a arsenalului de inventii de garaj a domnului Peabody.

Sorry, dar n-am niciun chef sa merg cu povestea mai departe. Pana spre jumatatea filmului, actiunea e cat de cat decenta si pare chiar ca vrea sa aiba un rol educativ pentru copii = te poarta prin Egiptul antic, revolutia franceza, renasterea italiana, razboiul troian, si pune la pachet si cateva personaje istorice. De la jumatate insa devine totally cringe, aruncand totul intr-un haos de distorsiuni temporale fara cea mai mica farama de logica si ametind totul intr-o salata istorica fara nicio noima (care da senzatia ca sta sa se coaca de la inceput de fapt, dar parca speri ca n-ajunge acolo). E evident ca targetul filmului nu-s absolventi de quantum physics sau de doctorate in istorie, dar 1) pentru copii mi se par duse prea departe spre absurd unele idei pierzand toata intentia de valoare educationala si 2) pentru adulti momentele funny is slabute si umbrite de stupiditatea situatiilor. Sau poate n-oi fi fost eu "in the right mood". In orice caz, n-am o WABAC machine ca sa ma-ntorc sa verific.

Rating: 2 out of 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu