luni, 9 noiembrie 2020

Whiskey Tango Foxtrot (2016)

 

Ca sa vezi, iar n-am dispozitie si nici timp de scris. Dar din "fericire" nici somn. "Whiskey Tango Foxtrot", sau mai pe scurt "WTF" in NATO phonetic alphabet in caz ca nu era clar, e un soi de satira si singurul film suficient de fresh in minte pe care sa-l pot folosi ca subiect scurt astazi.

N-avem o linie narativa foarte bine definita aici. Productia e bazata pe o carte de memorii adunate de o jurnalista corespondenta de razboi in Kabul, Afghanistan. Deci cum zice si intro-ul de pe credits, based on real facts. Filmul incepe ca o comedioara in care respectiva decide sa paraseasca viata de birou pentru o pozitie mai aventuroasa. Plecand chiar de la partea asta, desfasurarea uneori poate parea deranjant de peiorativa vis-a-vis de acceptiunea vestica a unei situatii reale dintr-o zona de conflict cu tot ce vine la pachet de la probleme sociale pana la tragedii de pe front. Deci un context care in practica probabil n-are mai nimic de-a face cu umorul. Incet, filmul migreaza totusi, usor si relativ previzibil, spre o nuanta mai dramatica = se mai adauga si un episod de romance, o rapire care aduce ceva tensiune reala si o tratare mai serioasa a unui caz de ranire in campul de lupta. Deci cum ziceam in start, ajungem la un soi de satira, care cumva daca tragem linia la final pare ok.

Nu mi-a venit somnul, dar nici dispozitia de scris, deci cu adaosul ca mi s-a parut ca jumatate din valoarea filmului vine din interpretarea rolului principal facuta de Tina Fey, trag si eu linia aici.

Rating: 3 out of 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu