vineri, 5 noiembrie 2010

A Perfect Getaway (2009)




In ciuda ratingului din final, unde macar o data am incercat sa fiu si eu mai obiectiv, pot sa spun ca mi-a placut filmul probabil mai mult decat calificativul. Cum prea mult timp n-am la dispozitie o sa scurtez introul si o sa intru direct in subiect ...

"A Perfect Getaway" ca gen principal intra la categoria thriller. Ideea de la care pleaca se invarte in jurul unui cuplu proaspat casatorit plecat in luna de miere pe undeva prin Hawaii, ca mai multe altele - din care mai intalnim doua ... Ei, se pare ca din aceste multe altele (evident intuitiv reducand suspectii la cele trei perechi) unul s-ar putea sa nu fie chiar in regula la nivel de psihic - mai exact doi criminali in serie seamana teroare prin insulele respective, tinand capul de afis la stirile locale. In esenta ar parea destul de clar probabil, si cam asa si e, ca filmul ca actiune e un joc de-a soarecele si pisica in care astepti sa vezi cine e una si cine e alta dintre protagonisti. Iar pana la un punct s-ar putea sa fii destul de convins, macar pe o directie. Lucrurile insa se mai schimba ulterior, dar o sa ma feresc sa dau detalii ca sa nu stric cea mai buna parte din film. Sincer sa fiu e destul de departe de credibil ca intorsaturi, si probabil sunt ceva gauri observabile daca il iei si il diseci mai atent. Dar daca poti sa lasi asta la o parte si sa "go with the flow" fara sa-ti pui probleme de cat de solid e construit scenariul vis-a-vis de credibilitate ca idee/actiune e destul de antrenant. Inca un punct slab, e ca pe final cand devine mai alert da in cateva faze hilare, dar depinde cum privesti tot contextul. Pentru ca daca e s-o iei la modul, daca s-a putut intampla aia probabil ca se poate si asta, nu mai pare chiar atat de stupid. In plus, dramul de umor cretin/negru, cum o fi, destinde suficient atmosfera ca sa nu ti se mai para filmul chiar atat de dur (nici macar nu e pe ansamblu dar are una doua scene ceva mai .. extreme .. care ar putea crea senzatia asta).

Cum am zis, lipsuri sunt, si probabil se puteau evita, in special la regie - David Twohy (probabil cel mai cunoscut pentru "Pitch Black") dar ce a rezultat culmea are sanse sa placa poate chiar din cauza asta - deci in definitv nu pot sa zic daca e de bine sau de rau aici (probabil depinde mult de privitor). La actori - no comment :) - jos palaria pentru casting in special = cine in ce rol a fost distribuit; nu stiu cat s-a dorit ironic, cat nu - ideea e ca rezultatul e mai mult decat ok in final ( si asta in ciuda faptului ca tot nu-mi place Milla Jovovich - nothing changed there :) ). O sa inchei aici, pentru ca dupa cum spuneam in start am altele pe cap de facut, nu inainte de a zice ca daca duci dorul unui thriller care sa mai aduca si o nuanta de actiune strong pe final plasata pe deasupra si intr-o locatie exotica, nu-i de ratat :)

Rating: 3 out of 5




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu