sâmbătă, 28 mai 2011

1st Part of Summer-Fall 2011 Movie Preview



Cum zilele astea am alte chestii mai presante de facut si timp de vazut filme cam nexam, am decis sa continui ce am inceput acum doi ani = din 6 in 6 luni cate un scurt movie preview la ce urmeaza sa iasa prin cinema. Asta desi ma gandeam sa renunt la obiceiul asta, pentru ca asa cum am mai zis-o de nu stiu cate ori intrarile astea nu-s cu titlu de recomandare sub nici o forma, si in anumite cazuri am ajuns sa pomenesc titluri care nu prea merita nici macar timpul de citit un tagline la cat de varza s-au dovedit a fi. Cu atat mai mult cu cat in cazul de fata procentul de blockbusters cu potential de junk movies ce urmeaza mi se pare mai mare ca de obicei. Dar o sa incerc tura asta sa fac un pic de slalom cat pot printre si sa ma opresc la productii cu buget mai mic si ceva mai putin marketing in spate. Problema e ca nici astea nu par chiar foarte rasarite. In fine ... Hai sa trecem la prima parte - the summer months: iunie - august, si sa vedem ce-i anuntat (bazat pe data oficiala de lansare in US in general, care e destul de relativa)

Am zis sa incep pentru iunie cu ceva mai indie decat sa pornesc din prima cu titluri de care multa lume probabil a auzit deja, si din motiv ca a trecut suficient timp de cand am avut un horror pe blog. Pe scurt. la prima vedere "YellowBrickRoad" pare a fi ce intre "Blair Witch" si "Paranormal Activity" dar fara a fi filmat din perspectiva de mockumentary. Pana acum, singurul film de pe nisa asta de horror care efectiv mi-a parut sa merite timpul a fost "The Objective" despre care am si scris acum vreo doi ani parca. Ceva imi spune ca o sa ramana singurul in continuare, dar mai vedem, pana acum ce-i mai jos are reviewuri rezonabile desi ca story trailerul nu lasa sa se vada cine stie ce ...





Trecand la titluri mai mainstream, avem "Super 8" ca prim potential blockbuster de vara. Si tind sa cred ca din categoria asta e cam singurul care ar merita ceva atentie. Prea multe despre subiect nu stiu, si nici trailerul nu zice. Acelasi J.J. Abrams (probabil mai cunoscut ca producator TV = "Lost", "Fringe", etc) a regizat ultimul "Star Trek". Tot ce sper e ca "Super 8" sa ajunga la acelasi nivel.





Tot in iunie vine the next super hero movie - "Green Lantern". Is satul pana peste urechi de genul asta si in continuare raman la parerea ca e ca un sablon aplicat in nspe feluri (who works in IT as programmer probably knows better what I mean) - aceeasi poveste cu un good guy care pateste ceva si devine ba verde, ba de fier, ba paianjen, ba putred de bogat si cu un garaj rivalizand cu fortele armate si mai avem un bad guy care are cam aceeasi soarta dar e un pic mai traumatizat psihic de schimbari si un pic mai avid de putere/bani/etc. Context la care mai adaugam o criza existentiala pentru personajul pozitiv sau/si una sentimentala in care prietena il paraseste/e rapita/etc care il duce pe culmile disperarii pentru ca in final sa-si dea sau sa-i fie date vreo doua palme (la figurat evident) care sa-l trezeasca si sa salveze toata planeta de la un potential dezastru. Cred ca am mai scris ceva cam la fel acum destul timp in urma, ori intr-o intrare legata de Iron Man ori de Hulk. Revenind, cam singura chestie care ma atrage la "Green Lantern" e regia de Martin Campbell ("Casino Royale", "Zorro", "Edge of Darkness") care tind sa cred ca are totusi ceva potential mai mare de variatie de la reteta de mai sus ca altii.





Pentru iulie, incep iar cu un horror "The Ward" in care am ceva mai multa incredere ca in primul, in mare parte din cauza ca e revenirea lui John Carpenter ("Halloween", "The Thing", "They Live", etc) pe ecrane dupa 10 ani de la probabil unul din cele mai slabe filme pe care le-a regizat "Ghosts of Mars". Dar in cazul de fata se pare ca avem in mod sigur ceva mai ok, macar prin prisma a cateva short reviews care zic ca se apropie de aerul de horror clasic de anii '70-'80.





"Ironclad" e ,poate in ciuda aparentelor, un film de buget destul de mic, avand ca subiect asediul unui castel candva in evul mediu de catre binecunoscutul Prince John. Spre deosebire insa de Robin Hood, povestea aici e ceva mai bine documentata istoric. Ramane de vazut cat potential de film are ...





Am ales ca ultim titlu de amintit pe iulie "Cowboys and Aliens". Macar suna ceva mai interesant prin originalitate a contextului (spre deosebire de "Transformers 3", "Captain America" sau chiar ultimul "Harry Potter" pe care am decis sa le sar). Pentru altceva nu stiu ... las trailerul sa zica mai multe.





Pentru inceputul lui august avem un prequel: "Rise of the Planet of the Apes". Trailerul arata bine. Cu o singura problema ... nu prea mai vad ce ramane de vazut ca story in film ...





Dupa un prequel urmeaza un remake - "Conan the Barbarian". Originalul dupa mine e unul din cele mai slabe productii fantasy ever made, deci din punctul asta de vedere loc de remake ar fi. Depinde acuma cat de mult e schimbat scriptul, pentru ca daca ramane la fel ..





Inchei asa cum am inceput cu lunile de vara. "Apollo 18" e un horror care pare destul de indie, si pastreaza cam aceeasi reteta preluata de multi de la "Blair Witch" incoace. Iar de data asta se pare ca e chiar mockumentary style. Pe Luna !





Next week, sezonul de toamna ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu