vineri, 16 septembrie 2011

The Lincoln Lawyer (2011)




O sa fiu mai scurt azi - 1. nici nu am prea multe de scris despre "The Lincoln Lawyer" 2. evident the eternal "time tends to be = 0" . Deci, avem un thriller, care e ecranizare dupa o carte, care carte eu n-am citit-o, dar care cred ca e mai buna decat filmul ...

Nu e un film prost, dar cred ca se putea mult mai bine. Si din cauza asta partea cea mai buna ramane probabil cea care vine direct din carte = the story. Avem un avocat divortat (a carui fosta sotie lucreaza la procuratura) care foloseste un Lincoln pe post de birou, de unde si titlul filmului. Adica, mai toata ziua se invarte dintr-un cap al orasului in celalalt tratand cu diversii clienti inchisi la o sectie de politie sau alta, sau chiar primind "audiente" pe drumul dintre. Intr-o buna zi primeste o cerere de reprezentare in mod expres, de la un tip acuzat ca a snopit in bataie o dama de companie. Cum individul e un fiu de bani gata dispus sa plateasca un onorariu de nu stiu cate zeci de ori mai mare decat clientii obisnuiti, cazul se accepta chit ca interesul anume fata de el, ii pare destul de ciudat "avocatului mobil". In plus, inculpatul pare a avea initial o poveste oarecum trasa de coada dar plauzibila sustinand ferm chiar intre 4 ochi cu aparatorul ca e complet nevinovat, iar fata si-a ars de buna voie o mama de bataie sora cu moartea ca sa stoarca bani de la el. De aici mai departe, daca mai zic mai multe stric tot farmecul. Filmul are doua twisturi majore (ma rog .. sau ar putea fi majore ...), iar primul vine fix dupa ce-i mai sus (al doilea e evident la coada).

Nu prea mai am multe de zis in rest legat de film. Regia nu prea il ajuta, iar primul twist de care ziceam ar putea fi mai putin evident drept concluzie = sa te lase un pic mai in plop macar inca o perioada. O sa raman criptic si o sa zic numai ca din punctul respectiv pana in final relatia aparator - aparat se schimba consistent fata de una normala. Iar motivul nu e doar ce e usor de intuit si ce vezi in trailer, anume ca "nevinovatul" nu-i chiar asa inocent.

Distributia e ok. In rol titular il avem pe Matthew McConaughey, dar probabil cel mai buna interpretare e cea a inculpatului = Ryan Phillipe. A, si sa nu uit o prezenta placuta oricand (at least for me :-p) - Marisa Tomei. Nu am ce sa comentez despre alte aspecte cum ar fi imagine, montaj, sunet, etc pentru ca totul e destul de "plain simple". Ca idee generala, impresia care mi-a lasat-o e de "too american" = totul se rezolva parca prea ok in final iar povestea care in sine daca o pui pe hartie (si probabil in carte asa e) e destul de incalcita si cu potential de mai mult "depth", in prezentarea on screen ajunge cam prea cursiva ca desfasurare fara sa-ti solicite cine stie ce neuronii.

Rating: 3 out of 5





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu