duminică, 19 august 2012

The Bourne Legacy (2012)




In ciuda faptului ca asta ar fi fost cica ultima saptamana de vacanta pe vara asta, n-am apucat sa vad decat "The Bourne Legacy". Si cum is presat de facut bagaje, nici nu prea am cand sa intru in cine stie ce detalii. Asa ca trec scurt direct la subiect ...

In continuarea la Bourne, care nu mai are chiar nici o treaba cu seria originala de carti de la baza, avem de fapt un soi de "reboot". Mai exact aflam ca guvernul american mai are un program secret de antrenat agenti (actually .. de fapt mai multe programe, ca sa mai avem eventual loc si de alt reboot ..). Si asa o luam de la capat in acelasi stil cu Jeremy Renner in loc de Matt Damon, infuriat rau cand conducerea decide ca e cazul de inchis pravalia si "concediat" angajatii. Fara mai multe spoilere, rezultatul e un mix Bond-Terminator :) Ultima parte poate suna un pic ciudat, si cand vezi filmul si cam SF, dar acu' pe bune cred ca e cea mai de apreciat. Asta pentru ca face cumva ca filmul sa fie totusi un pic diferit de precedentele.

Pe ansamblu mi-a placut. Nu eram foarte sigur, fiindca Tony Gilroy (restul de Bourne, "Michael Clayton", "Devil's Advocate" .. dar si "State of Play", "Proof of Life") care e si regizor aici pe langa jobul obisnuit de scenarist, alterneaza cateodata de la bun la prost destul de usor (desi dupa mine ramane unul din cei mai buni scenaristi din zona thriller la ora curenta). Cu toata similaritatea cu productiile anterioare (pana la urma e extensie la aceeasi serie), rezultatul e pana la urma unul bun in peisajul filmelor de gen. Si nu pot sa nu recunosc ca is si un pic subiectiv si parca prefer universul Bourne fata de Bond. Om vedea cum o fi Skyfall ;)

Rating: 4 out of 5





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu