duminică, 2 septembrie 2012

Abraham Lincoln: Vampire Hunter (2012)




Intrarea asta ar fi trebuit in teorie sa fie despre "Chronicle", alt film ales pe criterii de durata sub 90 de minute in limitele de timp avute. Motivul pentru care "poluez" blogul cu "Abraham Lincoln: Vampire Hunter" :) e ca desi am apucat cu chiu cu vai sa vad "Chronicle" nu prea am chef de scris despre el. Cauzele sunt multe si diverse, plecand de la lipsa de resurse temporale pentru o intrare suficient de detaliata acum pana la subconstientul meu sarit care prin niste relationari ciudate a facut subiectul initial sa fie greu de vizionat, apai si dezbatut dupa. Asa ca ramane "Chronicle" pe alta data, si ne intoarcem la probabil cel mai weird titlu al anului curent vazut din fericire nu demult ca sa-l mai am inca relativ fresh in cap.

Avand in vedere combinatia de termeni din subiectul filmului, am plecat (probabil ca multa lume) de la premisa unui action care va fi atat de stupid incat va ajunge sa fie comic si la fel de superficial si slab ca si "Wanted" .. alta productiune a aceluiasi regizor (Timur Bekmambetov). Presupun ca daca nu stii nimic despre film, sau mai bine ... daca stii doar jumatate de titlu si intri in sala de cinema dupa care ai un soc descoperind si a doua jumatate, s-ar putea sa ajungi sa-l percepi exact asa cum l-am descris. Ironic, cred ca filmul e salvat fix de faptul ca nu poti sa iei in serios asemenea subiect din start stiind despre ce e vorba. Iar desfasurarea povestii parca iti da o palma in prima faza in privinta asta, in sensul .. ok ... wait a minute ... parca nu-i chiar asa cretin ... Mai exact, il avem pe el, Abraham Lincoln, in postura de copil ramas orfan in urma unei prime intalniri cu un amator de sange uman. Micul Abe, nerealizand insa cu cine are de a face, ramane evident cu un cui (no pun intended) impotriva presupusului criminal. Pe care il confrunta in prima faza ceva ani mai tarziu cand ajunge la o talie care sa ii dea ceva sanse. Dar surpriza ... individul nu vrea sa moara de glont obisnuit. Ei .. mai departe povestea mai e multa :) Nu mai zic decat ca referitor la ce spuneam mai sus, cand il vezi, filmul pare mai putin cretin decat poate te asteptai, fix din cauza constructiei story-ului. Pe scurt in prima parte ai putea inlocui numele personajului principal cu orice altceva. Rolul de "American President" intra in scena mai pe final si vine initial intr-un sens separat complet de povestile cu specimene supradotate in privinta caninilor. Ca finalul ii amesteca din nou pe respectivii in Razboiul Civil american si in viata de familie a titularului de pe bancnota de 5 dolari ... asta deja vine la un moment in care parca poti accepta si asemenea aberatii la nivel de poveste :) tocmai din cauza constructiei de pana atunci.

E un film care poate daca ar fi plasat acelasi story intr-un context pur ipotetic (ex: John Smith: Vampire Hunter unde John Smith = obscur guvernator, senator, serif sau mai stiu eu ce), ar fi mai taiat din criticile aduse vis-a-vis la "atentatul" la istoria reala. Pe de alta parte filmul e bazat pe o carte (a carui autor e si scenarist) care posibil ca s-a vandut fix din cauza numelui de pe coperta :) Si care pana la urma (fiind o carte :p) are o poveste de mai mult de cinci randuri care amesteca suficienta aventura, actiune, romance incat in functie de dispozitia avuta are sanse bune sa fie entertaining ;)

Rating:
3 out of 5 - total obiectiv
4 out of 5 - daca te simti in stare sa tolerezi un "hardcore SF history hacking" fara prejudecati .. + the 3D is nice here ;) even for me







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu