sâmbătă, 4 mai 2013

Jack the Giant Slayer (2013)




Scriu foarte pe fuga = this is a short entry. Cum nu am ceva mai bun, raman in zona de poveste cu una din adaptarile aparute in curentul din ultima vreme: "Snow White" - 2 bucati, "Oz", si titlul de fata: "Jack the Giant Slayer". Sa incerc sa fiu scurt si la obiect.

Povestea se stie. Sau nu :) Well, e pe-acolo pe unde e varianta clasica. Jack da un cal pe niste boabe de fasole, din boabele de fasole creste un vrej, la capatul vrejului sunt niste uriasi .. ok, stop; deja avem diferente - un cal in loc de o vaca; uriasi - la plural - in loc de urias .. mai putem adauga si o printesa, un complot, si chiar ar trebui sa ma opresc ca si-asa trailerul zice prea mult.

Ce m-a surprins cand am auzit de film a fost regia: Bryan Singer si scenariul: Cristopher McQuarrie. Cuplu cunoscut pentru .. "The Usual Suspects", "Valkyrie", "X-Men", etc. Deci ... nu chiar aproape de classic fantasy. Totusi, trebuie sa recunosc ca am fost optimist pentru ca in ce priveste majoritatea titlurilor in care s-au implicat cei doi n-am puncte foarte negative (chit ca X-Men e departe de preferintele mele). Dupa film pot zice ca am avut dreptate. Nu e o capodopera, dar povestea pe care evitat s-o detaliez mai sus e destul de interesant transpusa in script si regizata. Iti da impresia ca ai un soi de sezon 1 si sezon 2 concentrat = la un moment dat cand esti pe cale sa zici ca ok .. urmeaza the end credits si la anul avem continuarea, surpriza .. avem continuarea pe loc. Sper sa nu incep sa bat campii prea tare, dar efectul creeat pentru privitor e ca un upgrade de la un filmulet de vacanta: bad things happen, hero saves the day .. la .. :) un film mai lung de vacanta: bad things happen, hero saves the day, really bad things happen, hero really saves the day :). Nu-i cine stie ce, dar cumva intr-un mod miraculos propulseaza filmul din superficial spre un nivel chiar decent. Mai mult, ma asteptam la ceva destul de "light" ca profunzime, pentru ca povestea n-are chiar cine stie ce adancimi fiind un soi de istorioara campeneasca pentru copii. Adaptarea o confirma, dar totusi incearca ceva nuante mai dramatice vis-a-vis de unele personaje. Doar incearca, prea departe nu merge :) dar e suficient cat sa se simta un pic.

Overall, un film placut. Se potriveste si cu perioada ca avem si ceva oua aurite pe-acolo ;) Cu alte cuvinte, Sarbatori Fericite !

Rating: 3 out of 5




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu