luni, 24 august 2015

The Gift (2015)


Observ de la o vreme ca thrillerul ca gen pare a fi pe cale de disparitie uitandu-ne la frecventa productiilor. Sau cel putin sa fie din ce in ce mai rar prezent pe lista saptamanala de box-office. Nu mai tin minte sa fi remarcat nimic de la "Gone Girl" = toamna trecuta, incoace. De asta pot sa observ "The Gift" ca o pata de "culoare" mai mult decat binevenita in sirul de action, superhero, comedii = calupul obisnuit de summer entertainment.

Long story short: un cuplu se muta in California unde el a obtinut o noua pozitie cu perspective in compania angajatoare, iar ea temporar ia rolul de casnica (+ implicit intra intr-o perioada de recuperare psihica dupa o sarcina pierduta). Totul arata bine, cu exceptia lui Gordo. Gordo = un fost coleg de scoala al sotului care vrea sa reinnoade aparent vechea relatie de prietenie ... dorinta care pare insa cam unilaterala. De unde, de ce, si la ce duce asta ... see the movie ;)

Filmul sta in trei actori, care isi fac treaba excelent. Lasand la o parte ca am un soft spot pentru Rebecca Hall (reconfirmat dupa ce am avut indoieli serioase cauzate de "Transcendence") am fost surprins sa constat ca Jason Bateman nu e doar actor de comedie. Pe langa rolul negativ, Joel Edgerton are aici un debut regizoral + scenaristic foarte promitator. Mi-a adus aminte strict punctul asta de vedere de "Gone Baby Gone", tot un thriller care marca un moment similar pentru Ben Affleck acum vreo 8 ani. Daca evolutia e la fel ar fi imbucurator ca perspective. Filmul e dozat excelent ca drama, tensiune si violenta. E din ce in ce mai rar zilele asta cand vad ca un regizor + si scenariu in cazul de fata, stie sa se opreasca fix unde trebuie. Cel mai des ori ratingul filmului limiteaza prea mult, ori cand asta nu-i o problema ideea de soc primeaza (care in ce ma priveste functioneaza mai mult ca si la horrors cu alt efect decat cel dorit probabil = dezgust). Filmul e rated R aici, si cu toate astea (spoiler) nu stiu daca am vazut sange mai mult de 5 minute. Totul sta in building tension, in a way a la Hitchcock ... desi feelingul e totusi altul. Mai mult nu zic ;) again, see the movie ...

Rating: 4+ out of 5




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu