duminică, 15 mai 2016

Turbo Kid (2015)


Am vazut asta noapte "Turbo Kid". Un indie sarit de pe fix, unde cateodata nu prea te poti prinde daca e pur si simplu foarte slab sau prea bun.

Anul e 1997. Intr-o realitate alternativa omenirea a colapsat intr-un wasteland in care apa e rara si greu de procurat (parca am mai auzit contextul asta). There we have "The Kid". Un pusti la vreo 15-16 ani care isi duce viata facand negot cu gunoaie cautate prin pustietate. Vandute pentru apa intr-o tabara .. ceva mai normala .. condusa de Frederick - the arm wrestler (un soi de Crocodile Dundee fara cutit dar cu un brat de fier - metaforic vorbind ... cel putin pana la un punct). Cealalta tabara .. nu asa normala .. e condusa de Zeus - un individ cu un ochi, care aduce un pic cu Immortal Joe din Mad Max, la fel ca si ai sai supusi (ziceam ceva de contextul cu apa nu?). Ei, in toata existenta asta trista si nesigura, intr-o zi cu soare (sau fara) the Kid se intalneste cu Apple. O fata cam de aceeasi varsta, contrastand puternic cu mediul inconjurator prin zambetul continuu, culoarea parului si altele, care ii invadeaza baiatului nostru spatiul personal tinandu-se scai de capul lui.

Scriind ce-i mai sus, realizez ca ce pare un soi de "The Quick and the Dead" combinat cu "Mad Max" combinat cu "Defendor", care parea sa aiba un subiect simplist de razbunare, e totusi ceva mai complex avand in vedere cate elemente combina. Ma abtin de la detalii, sugerate deja de referintele de mai sus (la care se mai pot adauga "Terminator" - acu' prind referinta subtila cu '97 ;), "Tomorrowland" si altele) si de trailer. Probabil tot mixul asta face "Turbo Kid" sa fie atat de bun in final ca produs combinat care nu se ia in serios, de la salata care ne-o prezinta, pana la cum ne-o prezinta. Daca unele interpretari, in frunte cu Apple, ar putea candida la un Academy Award, altele au pasaje care sunt de-a dreptul abisale. Nivelul de productie e cel mai adesea de film de diploma la facultate, dar regizorii au fost suficient de constienti de asta ca sa make fun of it - si le iese ... Urmariri cu biciclete ieftine si mici (ca na .. intr-un univers distopic ca asta nu mai avem alt mijloc de locomotie) nu cred ca am mai vazut pe undeva. Nu mai mentionam synth-ul de pe soundtrack a la anii '80 care se potriveste perfect cu restul.

In concluzie mi-a placut. Daca n-ai o problema cu scene bloody exagerate voit si esti deschis la autoparodiere, e de vazut. Verdictul e pozitiv, pus tot cap la cap. Sau poate o fi din cauza ca m-a inmuiat nevoia for a "Apple" in my life ... :) ...

Rating: 4 out of 5




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu