duminică, 19 februarie 2017

Oscar 2017 - Film Editing


Anul asta pe montaj incepem cu "Arrival". Ce pot sa zic e ca "Sicario" editat de acelasi Joe Walker si sub aceeasi regie a lui Denis Villeneuve parca a fost mai de efect decat ce avem aici. Dar, n-avem "Sicario" printre nominalizari, doar "Arrival"...

Montajul din "Hacksaw Ridge" e probabil pe langa regie cel mai forte punct pe care il are filmul asta. Nu neg ca probabil ai mai mult material la dispozitie intr-un war movie ca sa poti scoate maxim dintr-o scena, dar chiar si asa trebuie sa stii cum sa-l pui cap la cap. Si aici e aproape perfect.

"Hell or High Water" e o intrare efectiv de umplutura aici. Filmul e bun, dar in ce priveste montajul cred ca secventa urmaririi de mai jos e singura care iese minim in evidenta cu ceva.

Si ajungem la "La La Land" unde daca de-a lungul filmului avem ceva sclipiri interesante cu tranzitii intre scene lente, alerte, colorate sau mai gri, lovitura de gratie vine la final. Secventa de vis in flashback, care din pacate n-am reusit s-o gasesc pe nicaieri disponibila pentru redat, arata cam cat impact poate sa aiba montajul intr-un film.

"Moonlight" e pe undeva la nivelul lui "Arrival". Trecem prin trei perioade diferite din viata unui om care nu-s editate ca stil prea diferit, desi poate mergea. Luat insa pe scene e lucrat frumos, dar parca nu la nivelul altora de mai sus.

Verdict: I think "La La Land" will get this.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu