duminică, 6 septembrie 2020

The Limehouse Golem (2016)

 

Plasat in Londra victoriana de final de secol XIX, "The Limehouse Golem" se incadreaza in genul crime mystery, undeva intre Agatha Christie si Arthur Conan Doyle, parca ceva mai aproape de ultimul si al sau Sherlock Holmes. 

Filmul urmareste ancheta condusa de inspectorul Kildare de la Scotland Yard asupra unei serii de crime petrecute in Limehouse, unul din cartierele rau famate ale Londrei anilor 1800. Subiectul, ecranizare dupa un roman, are similaritati cu istoria reala a cazului Jack the Ripper care pare o sursa evidenta de inspiratie - de la locatie pana la anchetator sau suspecti, o parte preluati din figurile reale ale perioadei respective. Firul actiunii ajunge intersectat cu un caz paralel de otravire a unui dramaturg, si al sotiei sale pusa sub acuzare, care pana la urma practic devine pista principala de ancheta, numele implicate in cele doua situatii fiind comune. 

Nu pot sa zic ca filmul mi-a placut, dar obiectiv trebuie sa-i dau credit pentru cateva aspecte. Itele sunt suficient de incalcite incat sa pastreze misterul pana spre final, desi poti reduce numarul suspectilor relativ repede. Abordarea regizorala e interesanta punand accent mai mult parca pe partea artistica (vizual, scenografie, etc) decat pe subiectul concret. Cateodata pare insa grabit, si cam pierzi sirul actiunii. Iar daca tot am ajuns la minusuri, cam multa vopsea rosie. Scenele dure contrasteaza puternic cu restul dar nu mi se pare ca-i ceva foarte util in sensul probabil care se doreste = accentuarea aceluiasi constrast intre personalitatea criminalului si imaginea reala a personajului ( fara mai multe spoilers :) ). Ca ultima remarca pentru intrarea curenta Bill Nighy mi s-a parut parca prea obosit in rolul titular, desi din nou, poate asta o fi fost intentia privind caracterul personajului. Bottom line... 

Rating: 3 out of 5


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu