duminică, 23 decembrie 2012

Life of Pi (2012)




Cum o mana cu care scriu nu prea e la functionalitate completa, sper sa-mi fie iertat daca scurtez si intrarea de azi ca pe cea de data trecuta. Ca extra argument, diferenta e ca "Life of Pi" e un film bun, dar cu un story aparent simplu care nu prea merita detaliat ca spoiler (in ciuda faptului ca filmul probabil cere mai multe views ca sa prinzi chiar tot).

Pe scurt, Pi e fiul unui patron de zoo din India, care se decide sa emigreze in Canada cu familia .. si cu animalele pe post de "fonduri de start-up" (pret mai high pe continentul american). Cum se poate deduce din trailer, drumul nu e tocmai cel mai fericit, Pi naufragiind in mijlocul oceanului. Si cum ziceam mai sus, ma opresc cu detaliile din subiect aici.

Tehnic, productia e superba. In special vizual. Cred ca e primul film la care chiar pot vorbi de imagine lucrata la propriu (a se citi: not CGI labeled as cinematography) in conditiile in care e 3D. Am fost surprins in mod placut si de regie, fiind obisnuit cu filme prea lente din partea lui Ang Lee ("Crouching Tiger, Hidden Dragon"). Nu avem nici aici ceva foarte fast-paced, dar oricum nu are lungimi care se simt.

Ar mai fi poate multe de spus despre "Life of Pi" ca analiza a story-ului si/sau a scriptului. Dar ma tem ca orice interpretare a ce ti se ofera ajunge prea subiectiva ca sa fie relevanta. Eu as putea formula spre exemplu o lista de "maybe's" :) : maybe .. sometimes in life you should give a choice to pick a story or the truth ; maybe .. you should accept more "definitions" of life than only one, or build one from many ; maybe .. you should fight even with yourself for your hopes, and not just wait them to die last ( because that's guaranteed to happen anyway by default ;) )

Rating: 4 out of 5 and .. Sarbatori fericite ! :)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu