luni, 17 decembrie 2012

Lockout (2012)



Is destul de obosit ca sa mai stau sa insir ganduri, si-asa probabil nu foarte coerente, despre un film. Asa ca m-am decis la un subiect scurt si tratabil rapid: "Lockout".

Subiectul e ceva foarte apropiat de "Escape from N.Y." sau "Escape from L.A." ale lui Carpenter. Mai exact unui tip (Guy Pearce), pe nume Snow (ma intreb daca e intentionata similaritatea cu Snake jucat de Kurt Russell in "Escapes" de mai sus), i se pune in carca esecul unei misiuni (nu foarte clara) condusa de serviciile secrete americane. Rezultatul = trimiterea in cea mai securizata inchisoare de pe planeta. Sau mai exact de pe orbita planetei, pentru ca actiunea se desfasoara in spatiu. Problema = fiica presedintelui U.S. e in vizita in respectiva locatie, iar detinutii preiau controlul. Consecinta = Lui Snow i se ofera o posibilitate de scapare din puscarie daca reuseste sa faca asta impreuna cu domnisoara amitita. Oferta evident acceptata, mai ales ca raspunsul la problemele se afla la un alt detinut. So, that's the story .. or the story start ;) ca sa fiu mai exact.

Filmul face parte din gramada de "Luc Besson presents ..." a se citi filme produse de studioul respectivului - Europa (cum ar fi "Taken", "Taxi", "Transporter", etc). Desi in general in peliculele respective nu se prea face risipa de buget, rezultatul e ceva decent in termeni de action movies. In cazul de fata insa, productia e un film de serie B clar. Chestie care se vede de la primele scene cu efecte. Filmul din nou, nu e ceva prost dar trebuie sa tii minte range-ul in care se incadreaza. Scenariul din pacate e previzibil si cam idiot, deci range-ul ar fi undeva la action movies de vazut inainte de culcare (= B series, light, 0 mind provoking). Exista insa si o parte oarecum buna in script, care incepe cu scena de start (see below) si continua cu alte replici de duh ale personajului principal. In rest ...

Rating: 3 out of 5 (cam la limita)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu