luni, 26 octombrie 2020

Volition (2019)

 

Chiar daca "Volition" pleaca din start cu handicapul unui buget de indie movie, care se cam vede in tot ce tine de production design, pana la distributie, reuseste sa se pastreze la un nivel decent, suficient cat sa-i dai o sansa.

Povestea e undeva aproape de poate mai cunoscutul "Next", la randul sau inspirat dintr-un short story de P. K. Dick. Mai precis avem un tip pe nume James care are flash-uri cu ce aduce viitorul. Daca in "Next" asta parca se rezuma la "next 2 minutes", in "Volition" darul e ceva mai generos, dar si mai indefinit - viziunile neavand un moment clar si fiind intercalate. E genul de film care se construieste intr-un stil de puzzle, cu intoarceri in propria desfasurare. Totul pleaca de la o viziune in care James isi prevede propria moarte, dupa ce intra in asociere cu un personaj dubios care ii cere sa-l ajute sa plaseze o mana de diamante furate. De aici avansam un pic dupa care avem un first twist, care din pacate pare atat de slab la capitolul credibilitate incat ma indur sa dau un spoiler - James capata si puteri de "time travel" - fizic vorbind, nu doar cu mintea. Dupa ce reusesti sa treci peste modul cum se-ntampla asta (sa nu fie chiar full spoiler totusi), pare totusi ca scenariul isi mai spala din pacate legand destul de bine tot felul de evenimente dintr-o actiune mai complexa decat pare initial.

Unfortunately... cand te-ai obisnuit si cu feelingul de low-budget, si cu modul semi-cretin de time-travel, cand actorii nu ti se mai par asa neprofesionisti, si cand poti sa zici chiar ca filmul are o idee de fond in spate care si-a construit-o cu grija... ultimele 30 de secunde fac praf tot scenariul. Tot ce mai pot sa zic e ca daca vrei musai un happy-end, it delivers. Da' o putea face si altfel. Na, c-am mai dat un spoiler...

Rating: 2.5 out of 5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu