luni, 12 noiembrie 2007

Motto

G’mork: Foolish boy. Don’t you know anything about Fantasia? It’s the world of human fantasy. Every part, every creature of it, is a piece of the dreams and hopes of mankind. Therefore, it has no boundaries.

Atreyu: But why is Fantasia dying then?

G’mork: Because people have begun to loose their hopes and forget their dreams. So the nothing grows stronger.

Atreyu: What is the nothing?

G’mork: It’s the emptiness that’s left. It’s like a despair, destroying this world. And I have been trying to help it.

Atreyu: But why?

G’mork: Because people who have no hopes are easy to control. And whoever has control has the Power.

(”The Neverending Story” – 1984, script by Wolfgang Petersen & Herman Weigel, book by Michael Ende ; extended excerpt from video @ end of post)

De ce critica neautorizata ? … Pentru ca n-am absolvit nici un curs de specialitate in domeniu.

De ce moviethoughts360 ? … Pentru ca altceva mai potrivit nu am gasit disponibil iar timp de un an si jumatate am tinut blogul only for friends pe Yahoo 360 (care din pacate, in functie de cand e citita fraza curenta, isi va da sau si-a dat obstescul sfarsit)

De ce ? … Sincer .. Habar nu am :) Poate pentru ca la un moment dat am vrut sa urmez cursuri superioare in domeniu (nu de critica, Doamne fereste! .. de film!) si am ramas cu nostalgia momentului respectiv… Poate pentru ca ma chinui sa pun pe foaie (sau ecran..) un script de vreo trei-patru ani si nu apuc sa ma documentez, so… am gasit o alternativa mai putin mancatoare de timp… Poate pentru ca imi place sa scriu si altceva decat cod… Poate, din alte motive…

Blogul contine 90%+ impresii mai mult sau mai putin obiective despre filme, mai noi sau mai vechi, in functie de ce apuc sa vad. Nu e vorba sub nici o forma exclusiv de ultimele productii aparute. Restul de 10% max vor fi alte intrari pentru care sincer nu cred ca am nevoie de un blog separat. Nu intentionez nici sa fac reclama nici sa desfiintez vreunul din subiectele de discutie desi asa s-ar putea sa para in unele cazuri, ci pur si simplu sa exprim cateva impresii. Ca o regula generala daca vrei o recomandare calitativa pentru un film nu asculti ce zice un singur om, pentru ca oricum va exista o nota de subiectivism si preferintele sunt discutabile. Poate insa sa reprezinte o sursa foarte valabila de informatie daca iti mai zice si altceva in afara de “Vezi filmu’ ala ca e foarte bun”. Daca dupa “Vezi filmu ala ca e foarte bun” mai adauga si “E cu Jackie Chan care se bate cu giant spiders from outer space” s-ar putea sa renunti la recomandare (n-am nimic nici cu Jackie Chan, nici cu “giant spiders from outer space”, da’ s-ar putea sa fii arahnofob). Cam asta imi propun sa fac. Sa mai dau una, doua informatii si aprecieri (altfer n-ar fi critica :) ) in plus. Pentru un simplu calificativ acordat unui film, desi n-as vrea s-o fac, trebuie sa ma refer la IMDb ca probabil cel mai bun sistem de rating (cu accentuare pe sistem) din simplul motiv ca exprima o medie data de nspe (sau xspe useri), care pana la urma o sa tinda la ceva cat de cat aproape de realitate. De exemplu, ce-i in top 250 in general merita vazut (nu neaparat exceleaza, dar nu e pierdere de timp), iar ce-i sub 5 e probably waaay low to give it a try. Ce-i intre poate fi o capodopera sau un esec total in functie de privitor :). Desi sincer cred ca e foarte putin relevant o sa dau si eu in finalul fiecarui comment cate un rating de la 1 la 5. Nu pentru asta am pornit blogul asta totusi.

Ok, deja m-am lungit prea mult pentru un motto/descriere de blog/postare introductiva - toate cumulate. One more thing… Desi probabil e very annoying (I know people who consider it this way..) nu cred c-o sa ma pot abtine sa nu fac un mix pe ici pe colo between english and romanian. Pur si simplu unele fraze imi suna mai bine in english, asta e… + there are terms (like “travelling”) pentru care nici macar nu stiu care e corespondentul, daca o fi, in romana. (Don’t ask me what it means, it’s a cinematography term, search with wikipedia – valabil pentru orice de gen) … Candva probabil o sa lansez oricum o varianta all english …

Nota (4 iulie '09) : Ce e scris mai sus e o reproducere modificata/actualizata a postarii introductive din locatia anterioara a blogului (Yahoo 360)





(28.09.2010 - motto video added ... should've done that long ago)

Un comentariu: